فروش طلا و نقره به طلا و نقره (آیت الله سید محمد حسینی شاهرودی)

فروش طلا و نقره به طلا و نقره (آیت الله سید محمد حسینی شاهرودی)

فـروش طلا و نقـره به طلا و نقـره

مسأله 2126 :

اگر طلا را به طلا يا نقره را به نقره بفروشند، سکه دار باشند يا بى سکه، در صورتى که وزن يکى از آنها زيادتر از ديگرى باشد، معامله حرام و باطل است.

مسأله 2127 :

اگر طلا را به نقره، يا نقره را به طلا بفروشند، معامله صحيح است و لازم نيست وزن آنها مساوى باشد.

مسأله 2128 :

اگر طلا يا نقره را به طلا يا نقره بفروشند، بايد فروشنده و خريدار پيش از آنکه از يکديگر جدا شوند، جنس و عوض آنرا به يکديگر تحويل دهند، و اگر هيچ مقدارى از چيزى را که قرار گذاشته اند تحويل ندهند، معامله باطل است.

مسأله 2129 :

اگر فروشنده يا خريدار تمام چيزى را که قرار گذاشته تحويل دهد و ديگرى مقدارى از آنرا تحويل دهد و از يکديگر جدا شوند، اگر چه معامله به آن مقدار صحيح است، ولى کسى که تمام مال به دست او نرسيده مى تواند معامله را بهم بزند.

مسأله 2130 :

اگر خاک نقره معدن را به نقره خالص، و خاک طلاى معدن را به طلاى خالص بفروشند، معامله باطل است، ولى فروختن خاک نقره به طلا و خاک طلا به نقره اشکال ندارد.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

نظر سایر مراجع

جدیدترین ها در این موضوع

No image

صیغه عقد دائم و موقّت

No image

شرایط عقد ازدواج

No image

عیوب موجب فسخ

No image

محارم

پر بازدیدترین ها

No image

احکام عقد دائم

No image

مسائل متفرقه ازدواج

No image

شرایط عقد ازدواج

No image

احکام رضاع

No image

صیغه عقد دائم و موقّت

Powered by TayaCMS