تقلید

تقلید

تقليد

فتاواى امام خمينى «قدّس سرّه»

فتاواى آيت الله العظمى خامنه اى «دام ظله»

1- از مجتهدى بايد تقليد کرد که مرد و بالغ و عاقل و شيعه دوازده امامى و حلال‌زاده و زنده و عادل باشد و نيز بنابر احتياط واجب بايد از مجتهدى تقليد کرد که حريص به دنيا نباشد و از مجتهدين زمان خود اعلم باشد.

1- اگر فقهاى جامع شرايط تقليد متعدّد باشند و فتواى آنان اختلاف داشته باشد، بنابر احتياط واجب، مکلّف بايد از اعلم تقليد کند مگر آنکه احراز شود که فتواى مجتهد اعلم، مخالف احتياط و فتواى غير اعلم موافق احتياط باشد، که در اين صورت تقليد از اعلم، واجب نيست.

2- اعلم کسى است که قواعد و مدارک مسأله را بهتر بشناسد و بر نظائر آن مسأله و اخبار اطلاع بيشتر داشته باشد وهمچنين اخبار را بهتر بفهمد. و بطور خلاصه، آن کس که در استنباط احکام استادتر باشد.

2- اعلم کسى است که در شناخت حکم خدا و استنباط تکاليف الهى از ادلّه،از بقيه مجتهدين تواناتر باشد و شناخت مجتهد نسبت به اوضاع زمان نيز در اجتهاد دخيل است، به حدّى که در تشخيص موضوعات احکام و ابداء رأى فقهى براى بيان تکاليف شرعى دخالت دارد.

3- تقليد ميّت ابتداءً جايز نيست.

3- تقليد از مجتهد ميت در تقليد ابتدايى بنابر احتياط واجب جايز نيست.

سوال :

نوجوانانى که تازه به سن تکليف رسيده‌اند و از حضرتعالى تقليد مى‌کنند، چون در ابتداى تقليد هستند و نياز به فراگيرى مسائل شرعى دارند، آيا مى‌توانند از رساله حضرت امام خمينى(قدس سره) استفاده کنند؟

جواب :

در مسائل عمومى که نوجوانان عزيز به آن احتياج دارند مى‌توانند از رساله حضرت امام ـ رضوان اللّه تعالى عليه ـ استفاده نمايند و اگر در مسأله‌اى نتوانستند از آن رساله جواب خود را بيابند، استفتاء نمايند.

نظر سایر مراجع

No image

تقلید

No image

تقلید

No image

تقلید

جدیدترین ها در این موضوع

No image

احکام محتضر

No image

لمس میت

No image

غسل میت

No image

غسل مس میت

No image

کفن و دفن میت

پر بازدیدترین ها

No image

احکام آب ها

No image

شرایط صحت وضو

No image

شرائط تیمّم

No image

احکام طلاق

Powered by TayaCMS