گفتار در مسائل مربوط به قنوت

گفتار در مسائل مربوط به قنوت

گفتار در مسائل مربوط به قنوت

مساءله 1 - در نمازهاى واجب روزانه قنوت مستحب است و اين استحباب در نمازهائى که بصداى بلند خوانده مى شود يعنى نماز صبح و مغرب و عشاء مؤ کد است بلکه نزديک تر به احتياط آن است که در اين نمازها ترک نشود و محل آن قبل از رکوع رکعت دوم و بعد از تمام شدن قرائت است و اگر در اين محل فراموشش شود بعد از سر از رکوع برداشتن انجام ميدهد آن گاه بسجده مى رود و اگر در اين حال نيز بيادش نيامد مثلا بعد از رسيدن به سجده بيادش آمد ديگر انجامش نمى دهد تا از نماز فارغ شود و بعد از سلام نماز آن را مى آوردو اگر بعد از سلام هم بيادش نيامد تا برخاست و بدنبال کارش رفت آن گاه بيادش آمد هر وقت که باشد هرچند زمانى طولانى فاصله شده باشد انجامش مى دهد.

و اما اگر عمدا آن را ترک کند ديگر بعد از گذشتن از محلش بجاى نمى آورد و قنوت در نمازهاى مستحبى و نافله هاى دو رکعتى نيز مستحب است حتى در نافله شفع که استحباب قنوت در آن اقوى است و بهتر آن است که در نماز شفع به نيت رجاء يعنى به اميد ثواب بياورد نه بعنوان انجام دادن دستور و قنوت در نماز وتر مستحب مؤ کد است و محل آن قبل از رفتن به رکوع و بعد از قرائت حمد و سوره است .

مساءله 2 - در قنوت دعاى مخصوص شرط نشده بلکه هر ذکر و دعائى که براى مکلف ميسر و آسان است کافى است و حتى اين مقدار که کافى است يک بار بسم الله بگويد بلکه پنج بار و يا سه بار سبحان الله گفتن نيز کافى است همچنانکه جائز است اکتفاء کند بر صلوات بر محمد و آل او عليهم السلام و بهتر آن دعاهائى است که در روايات از معصوم عليه السلام رسيده و نيز دعاهائى است که در قرآن کريم آمده و مستحب است قنوت بصداى بلند گفته شود چه در نمازهاى جهرى و چه نمازهاى اخفاتى و آهسته و چه امام در نماز جماعت و چه شخصى که منفرد نماز مى خواند بلکه در صورتى هم که ماءموم باشد مستحب است بلند بخواند بشرطيکه امام صدايش را نشنود.

مساءله 3 - وجوب بلند کردن دستها در حال قنوت محل اشکال است و احتياط آن است که ترک نشود.

مساءله 4 - در قنوت و غير قنوت دعا را بغلط خواندن جائز است چه غلط از لحاط حروف و چه غلط از نظر صدا و اعراب به شرطى که غلط فاحش و يا باعث تغيير معنى نباشد و همچنين است غلط گفتن ذکرهاى مستحبى لکن نزديکتر به احتياط آن است که بکلى از ذکر و دعاى غلط صرفنظر کند و اما ذکرهاى واجب در نماز جز بعربى صحيح جائز نيست .

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

No image

شرط سوم استمرار قصد است

No image

شرط پنجم

No image

شرط ششم

No image

شرط هفتم

پر بازدیدترین ها

No image

گتفار در مسائل تشهد

No image

گفتار درباره نیت

No image

شرط هفتم

Powered by TayaCMS