مسائل متفرقه ازدواج و زناشویی‌ (آیت الله سید علی سیستانی)

مسائل متفرقه ازدواج و زناشویی‌ (آیت الله سید علی سیستانی)

( مسايل متفرقه زناشويى ).

مسأله 2452 :

کسى که به واسطه نداشتن زن به حرام مى افتد واجب است زن بگيرد.

مسأله 2453 :

اگـر شـوهـر در عـقد مثلا شرط کند که زن باکره باشد و بعد از عقد معلوم شود که باکره نبوده , مى تواند عقد را بهم بزند , ولى اگر بهم نزد مى تواند با ملاحظه نسبت تفاوت بين مهر باکره و غير باکره را از مهرى که قرار داده اند بگيرد.

مسأله 2454 :

ماندن مرد و زن نامحرم در محل خلوتى که کسى در آنجا نيست در صورتى که احتمال فساد برود حرام است , هر چند طورى باشد که کس ديگر بتواند وارد شود , ولى اگر احتمال فساد نرود اشکال ندارد.

مسأله 2455 :

اگـر مرد مهر زن را در عقد معين کند و قصدش اين باشد که آن را ندهد , عقد صحيح است ولى مهر را بايد بدهد.

مسأله 2456 :

مـسـلـمانى که از اسلام خارج شود , و کفر را اختيار کند , مرتد ناميده مى شود , و مرتد بر دو قسم اسـت : مـرتد فطرى و مرتد ملى , و مرتد فطرى کسى است که پدر و مادر او يا يکى از آنها در هنگام به دنيا آمـدن او مـسلمان باشند و خود او نيز پس از تميز مسلمان باشد , و سپس کافر شود , و مرتد ملى مقابل آن است .

مسأله 2457 :

اگر زن پس از ازدواج مرتد شود , عقد او باطل مى گردد , و چنانچه شوهرش با او نزديکى نکرده بـاشد عده ندارد , و هم چنين است اگر بعد از نزديکى مرتد شود ولى يائسه يا صغيره باشد اما اگر زن در سن زنهايى باشد که حيض مى بينند بايد به دستورى که در احکام طلاق گفته خواهد شد عده نگهدارد , و مـشـهور آن است که اگر در بين عده مسلمان شود عقد او به حال خود باقى مى ماند , و اين حکم خالى از وجـه نـيـسـت , هر چند بهتر آن است که مراعات احتياط ترک نشود و يائسه زنى است که پنجاه سال سن داشته باشد , و از جهت بالا رفتن سنش خون حيض نبيند و اميد بازگشت آن را هم نداشته باشد.

مسأله 2458 :

اگر مرد پس از عقد مرتد فطرى شود , زنش بر او حرام مى شود , و بايد به مقدار عده وفات که در احکام طلاق گفته مى شود عده نگهدارد.

مسأله 2459 :

اگـر مرد پس از عقد مرتد ملى شود , عقد او باطل مى گردد , و چنانچه با زنش نزديکى نکرده يا اين که زن يائسه يا صغيره باشد , عده ندارد , و اگر بعد از نزديکى مرتد شود , و زن او در سن زنهايى باشد کـه حـيـض مـى بينند بايد آن زن به مقدار عده طلاق که در احکام طلاق گفته مى شود عده نگهدارد , و مشهور آن است که اگر پيش از تمام شدن عده , شوهر او مسلمان شود عقد او به حال خود باقى مى ماند و اين حکم نيز خالى از وجه نيست البته مراعات احتياط بهتر است .

مسأله 2460 :

اگـر زن در عقد با مرد شرط کند که او را از شهرى بيرون نبرد , و مرد هم قبول کند , نبايد زن را بدون رضايتش از آن شهر بيرون ببرد.

مسأله 2461 :

اگر زنى از شوهر سابقش دخترى داشته باشد , شوهر بعدى مى تواند آن دختر را براى پسر خود که از اين زن نيست عقد کند , و نيز اگر دخترى را براى پسر خود عقد کند , مى تواند با مادر آن ازدواج نمايد.

مسأله 2462 :

اگر زنى از زنا آبستن شود , براى او جايز نيست بچه را سقط کند.

مسأله 2463 :

اگـر کـسى با زنى که شوهر ندارد , و در عده غير هم نيست زنا کند , چنانچه بعد او را عقد کند و بچه اى از آنان پيدا شود , در صورتى که ندانند از نطفه حلال است يا حرام , آن بچه حلال زاده است .

مسأله 2464 :

اگر مرد نداند که زن در عده است و با او ازدواج کند چنانچه زن هم نداند و بچه اى از آنان به دنيا آيد , حلال زاده است و شرعا فرزند هر دو مى باشد.

ولى اگر زن مى دانسته که در عده است و تزويج در عده جايز نيست , شرعا بچه فرزند پدر است و در هر دو صورت عقد آنان باطل است و به يکديگر همان طور که گذشت حرام مى باشند.

مسأله 2465 :

اگـر زن بـگـويـد يـائسه ام نبايد حرف او را قبول کرد ولى اگر بگويد شوهر ندارم , حرف او قبول مى شود , مگر آن که مورد اتهام باشد که در اين صورت احتياط آن است که از حال او جستجو شود.

مسأله 2466 :

اگر بعد از آن که انسان با زنى که گفت شوهر ندارم ازدواج کرد , و بعدا کسى بگويد آن زن , زن او است , چنانچه شرعا ثابت نشود که گفته آن کس صحيح است , نبايد حرف او را قبول کرد.

مسأله 2467 :

تا دو سال پسر يا دختر تمام نشده , پدر نمى تواند او را از مادرش جدا کند.

و احوط و اولى آن است که بچه را تا هفت سال از مادرش جدا نکند.

مسأله 2468 :

اگر ديانت و اخلاق خواستگار مورد رضايت باشد , بهتر آن است که رد نشود , از پيغمبر اکرم صلى اللّه عـلـيه وآله روايت شده که هر گاه خواستگارى براى دختر شما آمد که اخلاق و ديانت او مورد رضايت شما بود , دختر را به ازدواج او در آوريد , اگر چنين نکنيد فتنه و فساد بزرگى بر زمين به پا خواهد شد.

مسأله 2469 :

اگـر زن مهر خود را به شوهر صلح کند , که زن ديگر نگيرد , واجب است شوهر با زن ديگر ازدواج نکند و زن هم حق ندارد مهر را بگيرد.

مسأله 2470 :

کسى که از زنا به دنيا آمده , اگر زن بگيرد , و بچه اى پيدا کند آن بچه حلال زاده است .

مسأله 2471 :

هـرگـاه مرد در روزه ماه رمضان يا در حال حيض زن با او نزديکى کند , معصيت کرده , ولى اگر بچه اى از آنان به دنيا آيد حلال زاده است .

مسأله 2472 :

زنـى کـه يـقـين دارد شوهرش در سفر مرده , اگر بعد از عده وفات که مقدار آن در احکام طلاق گـفـتـه خـواهـد شد , شوهر کند و شوهر اول از سفر برگردد , بايد از شوهر دوم جدا شود و به شوهر اول حـلال اسـت ولى اگر شوهر دوم با او نزديکى کرده باشد , زن بايد عده نگهدارد و شوهر دوم بايد مهر او را مطابق زنهايى که مثل او هستند بدهد ولى خرج عده ندارد.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

نظر سایر مراجع

جدیدترین ها در این موضوع

استفتائات نذر

استفتائات نذر

یائِسِه

یائِسِه

وثیقه

وثیقه

نفقه

نفقه

No image

نری

Powered by TayaCMS