فصل دهم : عمره مفرده

فصل دهم : عمره مفرده

عمره مفرده

مسأله564. مقصود از عمره مفرده، آن رشته اعمالى است که به صورت جدا از حج انجام مى گيرد.

مسأله565. اعمال عمره مفرده، به ترتيب زير است:

1. احرام، 2. طواف، 3. نماز طواف، 4.سعى، 5.حلق يا تقصير، 6. طواف نساء، 7.نماز طواف نساء، اعمال عمره مفرده درست مانند اعمال عمره تمتع است; جز در دو چيز:

1. در عمره تمتع، بايد براى خروج از احرام تقصير کند، ولى در عمره مفرده بين تقصير و حلق مخيّر است.

2. در عمره تمتع طواف نساء نيست و همسر به وسيله تقصير حلال مى شود، ولى در عمره مفرده، همسر با طواف نساء و نمازِ آن حلال مى گردد.

صفحه 174

مسأله566. فاصله ميان دو عمره به صورت يک ماه يا ده روز مستحّب است، ولى مى تواند بدون رعايت اين فاصله، براى خود و يا ديگران کراراً عمره مفرده انجام دهد.

مسأله567. عمره مفرده را در همه طول سال مى توان انجام داد، جز در دو مورد:

1. روزهاى تشريق يعنى روزهاى 11 و 12 و 13 ذى حجّه.

2. بين عمره تمتع و حج تمتّع.

مسأله568. کسانى که محل سکونت آنها پيش از ميقات اسـت براى عمره مفـرده مى تواننـد از مواقيت پنـج گانه احـرام ببندنـد، مثلاً کسانى که در مدينه هستند، مى توانند از مسجد شجـره، يا جحفه احـرام ببندند، ولى کسانى که محـل سکـونت آنهـا پس از ميقات است براى انجام عمره مفرده بايد از ادنى الحلّ يعنى مرزهاى حرم، احرام ببندند، مانند «تنعيم» يا «جعرانه» يا «حديبيّه».

مسأله569. کسانى که عمره مفرده بجا مى آورند مى توانند بعد از عمره از مکّه خارج شوند، در حالى که کسى که عمره تمتع انجام داد جز در صورت ضرورت نبايد از مکه خارج شود و کيفيت رفتن و برگشتن آنان در مسأله435 گفته شد.

مسأله570. کسانى که از ميقات هاى پنجگانه براى عمره

صفحه 175

مفرده احرام مى بندند مستحب است لبّيک را تا حدود حرم تکرار کنند، ولى اگر از ادنى الحلّ (مرزهاى حرم) احرام بستند مستحب است وقتى مسجدالحرام را ديدند، لبيک را ترک نمايند.

مسأله571. کسى که عمره تمتع براى او مستحب است، هرگاه در ماه هاى حج (شوال و ذى قعده و ذى حجه) عمره مفرده مستحبى به جا آورد و در مکه باقى ماند، مى تواند آن را عمره تمتع قرار دهد و پس از آن حج تمتع به جا آورد، البته اين حکم براى کسى است که حج تمتع درباره آنها جايز باشد.

مسأله572. کسى که براى حج تمتع نيابت گرفته است، پس از پايان عمل حج، سزاوار است براى خود، عمره مفرده اى به جا آورد.

مسأله573. کسانى که محل زندگى آنان تا مکه کمتر از شانزده فرسخ است، عمره مفرده براى آنان واجب است، خواه براى حج استطاعت داشته باشند يا نه.

امّا کسانى که بيرون از اين محدوده زندگى مى کنند، عمره مفرده براى آنها واجب نيست، بنابراين کسانى که در اين ايام براى عمره مفرده مى روند ودر همان سال و يا سال هاى بعد براى حج تمتع احرام مى بندند، عمره مفرده پيشين کافى از عمره تمتع نيست، و سرّ آن اين است که عمره تمتع داخل در اعمال حج تمتع است، در حالى که

صفحه 176

در حج افراد و قران که تفصيل آن را خواهيم گفت، عمره مفرده، داخل در حج نيست.

صفحه 177

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

استفتائات نذر

استفتائات نذر

یائِسِه

یائِسِه

وثیقه

وثیقه

نفقه

نفقه

No image

نری

پر بازدیدترین ها

No image

اعمال حج تمتع

No image

شرایط نایب

No image

اقسام سه گانه حج

No image

واجبات طواف

No image

سوم: نماز طواف واجب

Powered by TayaCMS