شرایط سر بریدن حیوانات (آیت الله سید ابوالقاسم موسوی خویی (ره))

شرایط سر بریدن حیوانات (آیت الله سید ابوالقاسم موسوی خویی (ره))

شرائط سر بريدن

مسأله 2603 :

سر بريدن حيوان چند شرط دارد:

(اول) کسى که سر حيوان را مىبرد چه مرد باشد، چه زن، بايد مسلمان باشد. وبچه مسلمان هم اگر مميز باشد يعنى خوب و بد را بفهمد مىتواند سر حيوان را ببرد، واما کسى که از کفار يا از فرقه هائى است که در حکم کفارند مانند غلات و خوارج و نواصب نمىتوانند سر حيوان را ببرند.

(دوم) سر حيوان را با چيزى ببرند که آهن باشد ولى چنانچه آهن پيدا نشود و طورى باشد که اگر سر حيوان را نبرد مىميرد، يا ضرورتى مقتضى سر بريدنش شود، با چيز تيزى که چهار رگ آنرا جدا کند مانند شيشه و سنگ تيز مىشود سر آنها را بريد.

(سوم) در موقع سر بريدن، صورت و دست و پا و شکم حيوان رو به قبله باشد و کسى که مىداند بايد رو به قبله سر ببرد، اگر عمدا حيوان را رو به قبله نکند، حيوان حرام مىشود. ولى اگر فراموش کند، يا مسأله را نداند، يا قبله را اشتباه کند، يا نداند قبله کدام طرف است، يا نتواند حيوان را رو به قبله کند، اشکال ندارد. و احتياط مستحب آن است که برنده سر (کشنده - ذابح) نيز رو به قبله باشد.

(چهارم) وقتى مىخواهد سر حيوان را ببرد، يا کارد به گلويش بگذارد بنيت سر بريدن نام خدا را ببرد و همين قدر که بگويد بسم الله کافى است و اگر بدون قصد سر بريدن نام خدا را ببرد، آن حيوان پاک نمىشود و گوشت آنهم حرام است ولى اگر از روى فراموشى نام خدا را نبرد اشکال ندارد.

(پنجم) حيوان بعد از سر بريدن حرکتى بکند، اگر چه مثلا چشم يادم خود را حرکت دهد، يا پاى خود را به زمين زند و اين حکم در صورتى است که زنده بودن آن حيوان در حال ذبح مشکوک باشد و الا لزومى ندارد و نيز واجب آن است که به اندازه معمول آن حيوان خون از بدنش بيرون آيد.

(ششم) آن که بنابر احتياط واجب سر حيوان را در غير پرندگان پيش از بيرون آمدن روح از بدنش جدا نکنند بلکه خود اين کار فى نفسه حتى در پرندگان محل اشکال است بلى اگر از روى غفلت يا بىجهت تيزى چاقو سر جدا شود اشکالى ندارد و ذبيحه حلال است و همچنين بنابر احتياط رگ سفيدى را که از مهره هاى گردن تا دم حيوان امتداد دارد و او را نخاع مىگويند عمدا قطع نکند.

(هفتم) آن که کشتن از مذبح باشد و بنابر احتياط وجوبى جائز نيست کارد را پشت گردن فرو نموده و به طرف جلو بياورد که گردن از پشت بريده شود.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

نظر سایر مراجع

جدیدترین ها در این موضوع

استفتائات نذر

استفتائات نذر

یائِسِه

یائِسِه

وثیقه

وثیقه

نفقه

نفقه

No image

نری

Powered by TayaCMS