شرط اول نماز مسافر (آیت الله میرزا جواد تبریزی (ره))

شرط اول نماز مسافر (آیت الله میرزا جواد تبریزی (ره))

نماز مسافر

مسافر بايد نماز ظهر و عصر و عشا را با هشت شرط شکسته بجا آورد يعنى دو رکعت بخواند:

شـرط اول - آنـکه سفر او کمتر از هشت فرسخ شرعى نباشد, و فرسخ شرعى مقدارى کمتر از پنج کيلو متر و نيم است .

مسأله 1281 :

کـسـى کـه رفتن و برگشتن او هشت فرسخ است , چنانچه رفتن او و همچنين بـرگـشتنش کمتر از چهار فرسخ نباشد, بايد نماز راشکسته بخواند.

و نيز اگر رفتن سه فرسخ و برگشتن پنج فرسخ , يا به عکس باشد, بايد نماز را شکسته بخواند.

مسأله 1282 :

اگر رفتن و برگشتن هشت فرسخ باشد اگرچه روزى که مى رود, همان روز يا شب آن برنگردد, بايد نماز را شکسته بخوانداگرچه بهتر آن است که تمام نيز بخواند.

مسأله 1283 :

اگـر سفر مختصرى از هشت فرسخ کمتر باشد, يا انسان نداند که سفر او هشت فـرسـخ است يا نه , نبايد نماز را شکسته بخواند, وچنانچه شک کند که سفر او هشت فرسخ است يا نه , تحقيق کردن برايش لازم نيست و بايد نمازش را تمام بخواند.

مسأله 1284 :

اگر دو عادل يا شخص موثقى خبر دهد که سفر انسان هشت فرسخ است , بايد نماز را شکسته بخواند.

مسأله 1285 :

کسى که يقين دارد سفر او هشت فرسخ است , اگر نماز را شکسته بخواند و بعد بفهمد که هشت فرسخ نبوده , بايد آن را چهاررکعتى بجا آورد, و اگر وقت گذشته , قضا نمايد.

مسأله 1286 :

کسى که يقين دارد سفرش هشت فرسخ نيست , يا شک دارد که هشت فرسخ هست يـا نـه , چنانچه در بين راه بفهمد که سفر اوهشت فرسخ بوده , اگرچه کمى از راه باقى باشد, بايد نماز را شکسته بخواند, و اگر تمام خوانده دوباره شکسته بجا آورد.

مسأله 1287 :

اگر بين دو محلى که فاصله آنها کمتر از چهار فرسخ است , چند مرتبه رفت و آمد کند, اگرچه روى هم رفته هشت فرسخ شودبايد نماز را تمام بخواند.

مسأله 1288 :

اگر محلى دو راه داشته باشد, يک راه آن کمتر از هشت فرسخ و راه ديگر آن هشت فرسخ يا بيشتر باشد, چنانچه انسان ازراهى که هشت فرسخ است به آنجا برود, بايد نماز را شکسته بخواند, و اگر از راهى که هشت فرسخ نيست برود, بايد تمام بخواند.

مسأله 1289 :

اگر شهر ديوار دارد, بايد ابتداى هشت فرسخ را از ديوار شهر حساب کند, و اگر ديوار ندارد, بايد از خانه هاى آخر شهرحساب نمايد.

Powered by TayaCMS