احکام نگاه کردن‌ (آیت الله محمد فاضل لنکرانی (ره))

احکام نگاه کردن‌ (آیت الله محمد فاضل لنکرانی (ره))

احکام نگاه کردن

مسأله 2583 :

نگاه کردن مرد به بدن زن نامحرم چه با قصد لذّت و چه بدون آن حرام است، و نگاه کردن به صورت و دستها اگر به قصد لذّت باشد حرام است، ولى اگر بدون قصد لذّت باشد مانعى ندارد، اگر چه احوط اجتناب است. و نيز نگاه کردن زن به بدن مرد نامحرم چه با قصد لذّت و چه بدون آن حرام مى باشد. و نگاه کردن به صورت و بدن و موى دختر نابالغ اگر به قصد لذّت نباشد و موجب تحريک شهوت نگردد و بواسطه نگاه کردن انسان نترسد که به حرام بيفتد مانعى ندارد.

[431]

مسأله 2584 :

اگر انسان بدون قصد لذّت به آن قسمت از بدن زنهاى کافر که معمولا نمى پوشانند نگاه کند در صورتى که نترسد بحرام بيفتد اشکال ندارد.

مسأله 2585 :

زن بايد بدن و موى خود را از مرد نامحرم بپوشاند بلکه احتياط واجب آن است که بدن و موى خود را از پسرى هم که بالغ نشده ولى خوب و بد را مى فهمد و بحدّى رسيده که مورد نظر شهوانى است بپوشاند.

مسأله 2586 :

نگاه کردن به عورت ديگرى حرام است، اگر چه از پشت شيشه يا در آئينه يا آب صاف و مانند اينها باشد. و احتياط واجب آن است که به عورت بچّه مميّز هم نگاه نکنند. ولى زن و شوهر مى توانند به تمام بدن يکديگر نگاه کنند.

مسأله 2587 :

مرد و زنى که با يکديگر محرمند، اگر قصد لذّت نداشته باشند مى توانند غير از عورت به تمام بدن يکديگر نگاه کنند.

مسأله 2588 :

مرد نبايد به قصد لذّت به بدن مرد ديگر نگاه کند و نگاه کردن زن هم به بدن زن ديگر با قصد لذّت حرام است.

مسأله 2589 :

اگر مرد براى معالجه زن نامحرم ناچار شود که او را نگاه کند و دست به بدن او بزند اشکال ندارد، ولى اگر با نگاه کردن بتواند معالجه کند نبايد دست به بدن او بزند و اگر با دست زن بتواند معالجه کند، نبايد او را نگاه کند.

مسأله 2590 :

اگر انسان براى معالجه کسى ناچار شود که به عورت او نگاه کند، بايد آئينه را در مقابل گذاشته و در آن نگاه کند ولى اگر چاره اى جز نگاه کردن به عورت نباشد اشکال ندارد.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

Powered by TayaCMS