3- تکبیرة الاحرام (آیت الله محمد تقی بهجت (ره))

3- تکبیرة الاحرام (آیت الله محمد تقی بهجت (ره))

تکبيرة الاحرام

مسأله 975 :

گفتن "الله اکبر" در اول هر نماز واجب و رکن است و بايد حروف الله و حروف اکبر و دو کلمه "الله" و "اکبر" را پشت سرهم بگويد و نيز بايد اين دو کلمه به عربي صحيح گفته شود و اگر به عربي غلط بگويد يا مثلاً ترجمه آن را به فارسي بگويد صحيح نيست.

مسأله 976 :

احتياط واجب آن است که تکبيرة الاحرام نماز را به چيزي که پيش از آن مي خواند مثلاً به اقامه يا به دعائي که پيش از تکبير مي خواند نچسباند.

[167]

مسأله 977 :

اگر انسان بخواهد "الله اکبر" را به چيزي که بعد از آن مي خواند مثلاً به بسم الله الرحمن الرّحيم بچسباند بايد (ر) اکبر را ضمه بدهد.

مسأله 978 :

موقع گفتن تکبيرة الاحرام بايد بدن آرام باشد و اگر عمداً در حالي که بدنش حرکت دارد تکبيرة الاحرام را بگويد باطل است و چنانچه سهواً حرکت کند بنابر احتياط واجب بايد اول عملي که نماز را باطل مي کند انجام دهد و بعد از آن دوباره تکبير بگويد.

مسأله 979 :

تکبير و حمد و سوره و ذکر و دعا را بايد طوري بخواند که خودش بشنود و اگر به واسطه سنگيني يا کري گوش و يا سرو صداي زياد نمي شنود بايد طوري بگويد که اگر مانعي نباشد بشنود.

مسأله 980 :

کسي که لال است يا زبان او مرضي دارد که نمي تواند "الله اکبر" را درست بگويد بايد به هرطور که مي تواند بگويد و اگر هيچ نمي تواند بگويد بايد در قلب خود بگذراند و براي تکبير اشاره کند و زبانش را هم اگر مي تواند حرکت دهد.

مسأله 981 :

مستحب است قبل از تکبيرة الاحرام بگويد: يا مُحْسِنُ قَدْ اَتَاک الْمُسِيَيءُ وَقَد اَمَرْتَ الْمُحْسِنَ اَنْ يَتَجاوَزَ عَنِ الْمُسِييء أنْتَ الْمُحْسِنُ وَاَناَ المُسِيءُ بِحَقِّ مُحَمَّد وَآلِ مُحَمَّد صَلِّ عَلَي مُحَمَّد وَآلِ مُحَمَّد وَتَجاوَزَ عَنْ قَبيحِ ما تَعْلَمُ مِنِّي يعني اي خدائي که به بندگان احسان مي کني بنده گنهکار به در خانه تو آمده و تو امر کرده اي که نيکوکار از گنهکار بگذرد تو نيکوکاري و من گنهکار به حق محمد و آل محمد(صلي الله عليه وآله)رحمت خود را بر محمد و آل محمد بفرست و از بدي هائي که مي داني از من سر زده بگذر.

مسأله 982 :

مستحب است موقع گفتن تکبير اوّل نماز و تکبيرهاي بين نماز دستها را تا مقابل گوشها بالا ببرد و عکس آن مشکل بلکه جايز نيست.

مسأله 983 :

اگر شک کند که تکبيرة الاحرام را گفته يا نه چنانچه مشغول خواندن چيزي از قرائت شده به شک خود اعتنا نکند و اگر چيزي نخوانده بايد تکبير را بگويد.

مسأله 984 :

اگر بعد از گفتن تکبيرة الاحرام شک کند که آن را صحيح گفته يا نه بايد به شک خود اعتنا نکند ولي مستحب است نماز را تمام کند و دوباره بخواند.

[168]

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

نظر سایر مراجع

Powered by TayaCMS