مسأله ۳۷.:
اگر باران به چیز نجسی که عین نجاست در آن نیست، یک مرتبه به تمام آن ببارد، آن چیز پاک میشود و اگر به مقداری از آن ببارد، همان مقدار پاک می شود. در فرش، لباس و مانند آن، نیازی به فشار دادن نیست. باریدن چند قطره یا ریزش شبنم (ژاله) اثر ندارد، بلکه باید به گونهای باشد که بگویند باران می آید.
مسأله ۳۸.:
اگر باران به عین نجس ببارد و به جای دیگر ترشح کند، چنانچه چیزی از عین نجس همراه آن نباشد و هیچ وصفی از اوصاف سه گانه آن (بو، رنگ و مزه) تغییر نکرده باشد، پاک است؛ برای مثال، اگر باران بر خون ببارد و ترشح کند و ذرهای از خون در آن باشد یا بو یا رنگ یا مزه خون گرفته باشد، نجس است.
مسأله ۳۹.:
اگر باران بر ساختمانی ببارد که روی بام یا سقف آن عین نجس موجود است، تا وقتی باران میبارد، آبی که از سقف یا ناودان میریزد، پاک است و پس از قطع شدن باران، آبی که به چیز نجس می رسد و میریزد، نجس است.
مسأله ۴۰.:
اگر باران بر زمین نجس ببارد، آن را پاک میکند و اگر باران بر زمین جاری شود و در حال باریدن به جای نجسی که زیر سقف است برسد، آن را نیز پاک می کند.
مسأله ۴۱.:
اگر باران بر خاک نجس ببارد و بدون آنکه مضاف شود همه آن را فرا گیرد، آن خاک گل شده را پاک میکند.
مسأله ۴۲.:
اگر آب باران در جایی جمع شود و کمتر از گر باشد و در حال باریدن باران، چیز نجسی در آن شسته شود و رنگ یا مزه یا بوی نجاست نگیرد، آن چیز نجس را پاک می کند.
مسأله ۴۳:
. اگر باران بر فرش پاکی که روی زمین نجس است ببارد و در حال باریدن بر زمین نجس جاری شود و مضاف یا متغير نگردد، فرش نجس نمی شود و زمین را نیز پاک می کند. چنانچه باران بر آب نجس شده ببارد و در حال باریدن با آن ممزوج شود، آن آب پاک می شود.