4 - آب باران
مسأله 37 :
اگر به چيز نجسى که عين نجاست در آن نيست يک مرتبه باران ببارد ، جايى که باران به آن برسد پاک مى شود ، و در فرش و لباس و مانند اينها فشار لازم نيست ، ولى باريدن دو سه قطره فايده ندارد ، بلکه بايد طورى باشد که بگويند باران مى آيد ، و بنابر احتياط واجب به اندازه اى باشد که اگر در زمين سخت ببارد جريان داشته باشد .
مسأله 38 :
اگر باران بر عين نجس ببارد و به جاى ديگر ترشح کند ، چنانچه عين نجاست همراه آن نباشد و بو يا رنگ يا مزه ء آن به واسطهء نجاست تغيير نکرده باشد پاک است ، پس اگر باران بر خون ببارد و ترشح کند ، چنانچه ذره اى خون در آن باشد ، يا آن که بو يا رنگ يا مزه ء آن به واسطهء نجاست تغيير کرده باشد نجس مى باشد .
مسأله 39 :
اگر بر سقف عمارت يا روى بام آن عين نجاست باشد ، تا وقتى که باران بر بام مى بارد آبى که به چيز نجس رسيده و از سقف يا ناودان مى ريزد پاک است ، ولى بعد از قطع شدن باران اگر معلوم باشد آبى که مى ريزد به چيز نجس رسيده است ، نجس مى باشد .
مسأله 40 :
زمين نجسى که باران بر آن ببارد پاک مى شود ، و اگر باران بر زمين جارى شود و در حال باريدن به جاى نجسى که زير سقف است برسد ، آن را نيز پاک مى کند .
مسأله 41 :
خاک نجسى که آب باران به وصف اطلاق به اجزاى آن برسد پاک مى شود ، هر چند به واسطهء باران گل شود .
مسأله 42 :
هرگاه آب باران در جايى جمع شود اگر چه کمتر از کر باشد ، چنانچه موقعى که باران مى آيد چيز نجسى را در آن بشويند و آب به واسطهء نجاست بو يا رنگ يا مزه اش تغيير نکند ، آن چيز نجس پاک مى شود .
مسأله 43 :
اگر بر فرش پاکى که روى زمين نجس است باران ببارد و باران به زمين نجس برسد ، فرش نجس نمى شود و زمين هم پاک مى گردد .
مسأله 44 :
اگر آب باران در گودالى جمع شود و کمتر از کر باشد ، چنانچه بعد از ايستادن باران نجاستى به آن برسد نجس مى شود