کم و زیاد کردن اجزاء و شرایط نماز (آیت الله سید ابوالقاسم موسوی خویی (ره))

کم و زیاد کردن اجزاء و شرایط نماز (آیت الله سید ابوالقاسم موسوی خویی (ره))

کم و زياد کردن اجزاء و شرائط نماز

مسأله 1272 :

هر گاه چيزى از واجبات نماز را عمدا کم يا زياد کند اگر چه يک حرف آن باشد، نماز باطل است.

مسأله 1273 :

اگر بواسطه ندانستن مسأله، چيزى از روى تقصير چيزى از واجبات نماز کم يا زياد کند، نماز باطل است، ولى چنانچه بواسطه ندانستن مسأله حمد و سوره نماز صبح و مغرب و عشا را آهسته بخواند، يا حمد و سوره نماز ظهر و عصر را بلند بخواند، يا در مسافرت نماز ظهر و عصر و عشا را چهار رکعتى بخواند، نمازش صحيح است.

مسأله 1274 :

اگر در بين نماز بفهمد وضو يا غسلش باطل بوده، يا بدون وضو يا غسل مشغول نماز شده، بايد نماز را بهم بزند، و دوباره با وضو يا غسل بخواند، و اگر بعد از نماز بفهمد، بايد دوباره نماز را با وضو يا غسل بجا آورد و اگر وقت گذشته قضا نمايد.

مسأله 1275 :

اگر بعد از رسيدن به رکوع يادش بيايد که دو سجده از رکعت پيش فراموش کرده، نمازش باطل است. و اگر پيش از رسيدن به رکوع يادش بيايد، بايد برگردد و دو سجده را بجا آورد، و برخيزد و حمد و سوره يا تسبيحات را بخواند و نماز را تمام کند، و بعد از نماز بنابر احتياط واجب، براى ايستادن بيجا دو سجده سهو بنمايد.

مسأله 1276 :

اگر پيش از گفتن (السلام علينا) و (السلام عليکم) يادش بيايد که دو سجده رکعت آخر را بجا نياورده، بايد دو سجده را بجا آورد، و دوباره تشهد بخواند و سلام نماز را بدهد.

مسأله 1277 :

اگر پيش از سلام نماز يادش بيايد که يک رکعت يا بيشتر از آخر نماز نخوانده، بايد مقدارى را که فراموش کرده بجا آورد.

مسأله 1278 :

اگر بعد از سلام نماز يادش بيايد که يک رکعت يا بيشتر از آخر نماز را نخوانده، چنانچه کارى انجام داده که اگر در نماز عمدا يا سهوا اتفاق بيفتد نماز را باطل مىکند، مثلا پشت به قبله کرده، نمازش باطل است، و اگر کارى که عمدى و سهوى آن نماز را باطل مىکند، انجام نداده بايد فورا مقدارى را که فراموش کرده بجا آورد وبراى سلام زيادى دو سجده سهو بنمايد.

مسأله 1279 :

هر گاه بعد از سلام نماز عملى انجام دهد که اگر در نماز عمدا يا سهوا اتفاق بيفتد نماز را باطل مىکند، مثلا پشت بقبله نمايد و بعد يادش بيايد که دو سجده آخر را بجا نياورده، نمازش باطل است، و اگر پيش از انجام کارى که نماز را باطل مىکند، يادش بيايد، بايد دو سجده اى را که فراموش کرده بجا آورد، و دوباره تشهد بخواند، و سلام نماز را بدهد و دو سجده سهو براى سلامى که اول گفته است بنمايد.

مسأله 1280 :

اگر بفهمد نماز را پيش از وقت خوانده، يا پشت به قبله خوانده بايد دوباره بخواند، و اگر وقت گذشته قضا نمايد، و اگر بفهمد که بطرف راست يا بطرف چپ قبله بجا آورده، در صورتى که پيش از گذشتن وقت باشد دوباره بخواند، ولى اگر بعد از گذشتن وقت باشد بعيد نيست قضا نداشته باشد مگر اين که اين عمل بجهت ندانستن حکم شرعى بوده باشد.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

 

جدیدترین ها در این موضوع

No image

مصرف خمس (آیت الله عبدالله جوادی آملی)

مال خمسی، به شش سهم تقسیم می شود: سه سهم (نصف خمس آن، برای خدا و پیامبر و امام تلاافته است که به امام می رسد، و در دوران غیبت باید آن را به فقیه جامع شرایط فتوا پرداخت کنند....
No image

احکام خرید و فروش (آیت الله عبدالله جوادی آملی)

بر هر بالغ و عاقل، لازم است احکام معاملات را برابر فتوای فقيهان جامع شرایط یاد بگیرد تا به حرام آلوده نشود و معامله باطلی انجام ندهد....
No image

شرایط فروشنده و خریدار (آیت الله عبدالله جوادی آملی)

فروشنده و خریدار باید دارای اوصاف زیر باشند: ۱. بالغ باشند. ۲- عاقل باشند، نه دیوانه. ۳. رشید باشند، نه سفيه. ۴. قصد جدی نسبت به معامله داشته باشند، نه شوخی. ۵. مجبور دیگری نباشند، بلکه مختار باشند.....
Powered by TayaCMS