کفارات

کفارات

:: اطعام شصت مسکين ::

سوال :

راه اطعام شصت مسکين در کفاره چيست؟ آيا جايز است به مقدار اطعام پول داده شود يا حتماً بايد اطعام داد؟ وآيا مى تواند اطعام را در چند نوبت انجام دهد، مثلاً هفته اى ده مسکين؟

جواب :

اطعام لازم است، گرچه در چند نوبت باشد، يا اينکه به هر فقيرى يک مُد، تقريباً 750گرم طعام بدهد وطعام مى تواند گندم يا جو يا نان يا خرما ويا مويز باشد.

:: رفتن اجبارى حاجى زير سايه بان ::

سوال :

اگر حاجى به دلايل مختلفى ماشين روباز به دست نياورد واجباراً از ماشين معمولى استفاده کرد آيا کفاره زير سايه بان رفتن به او تعلق مى گيرد؟ در صورتى که اختيار در دست او نيست ونيز به خاطر گرانى نتواند کفاره بدهد تکليف او چيست؟

جواب :

در استفاده از سايه بان دو مسأله است: 1. کفاره يک گوسفند 2. حرمت آن عمل، در حال اضطرار حرمت رفع مى شود وکفاره يک گوسفند مى ماند، بله کسى که پول نداشته باشد به جاى آن استغفار کند وهرگاه پول به دست آورد کفاره را بپردازد.

:: مفهوم کسوه (پوشانيدن) در کفاره قسم ::

سوال :

در کفاره قسم آمده است که ده فقير بايد اطعام يا کسوه شوند، آيا منظور از اطعام گندم يک مد از طعام ومنظور از کسوه يک لباس يا دو لباس است؟ آيا اطعام بر روزه مقدّم است؟

جواب :

بله، اطعام يا کسوه مقدم است ومنظور از اطعام کمترين نصاب طعام است که به هريک از ده فقير يک مد (750) گرم گندم يا به همين مقدار نان يا آرد اطعام کند، وکمترين حدّ نصاب کسوه به هريک از ده فقير يک لباس عربى يا دو لباسى است که تمامى بدن را بپوشاند وانسان مخيّر بين اين دو مى باشد.

:: کفاره جماع در حال حيض ::

سوال :

آيا کفاره جماع در حال حيض واجب است؟

جواب :

کفاره جماع در حال حيض از باب احتياط استحبابى است. براى اطلاع کافى در اين زمينه به رساله توضيح المسائل مراجعه شود.

:: قسم خوردن وپيشمان شدن ::

سوال :

مردى قسم يادکرد که هرگز فلان شخص را به خانه راه ندهد ولى پس از آن پشيمان شد وتصميم گرفت او را به خانه راه دهد. از اين رو پيش از آن که آن شخص به خانه اش بيايد کفاره داد. آيا اين کار صحيح است يا بايد پس از آمدن آن شخص به خانه اش دوباره کفاره بدهد؟

جواب :

اگر اين قسم باعث قطع رحم مى شود، از اساس باطل بود. ولى در غير اين فرض، اگر قسم بخورد وخلاف آن را مرتکب شود کفاره واجب است. البته اگر تصميم گرفت، آن شخص را وقتى آمد، به خانه راه دهد ودر پى اين تصميم کفاره داد، همان کفاره کافى است.

:: نماز شب وکفاره شکستن قسم ::

سوال :

شخصى براى اين که به سحرخيزى عادت کند، قسم خورد که تا زنده است، نماز شب بخواند. اگر به واسطه سفر زمينى نتواند در راه نماز شب بخواند، آيا کفاره قسم بر او واجب مى گردد؟

جواب :

واجب است که حتى در سفر نيز نماز شب بخواند. البته در سفر به هر کيفيتى که توانست آن را به جا آورد. اگر به طور کلى از به جا آوردن آن ناتوان شد، کفاره اى ندارد، ولى اگر مى تواند هرچند با تيمم ونشسته آن را به جا آورد ولى آن را به جا نياورد کفاره قسم بر او واجب است.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

نظر سایر مراجع

No image

کفارات

No image

کفارات

No image

کفـارات

پر بازدیدترین ها

No image

خمس مغازه ‌ها

No image

موانع رسیدن آب به پوست

No image

احکام نماز

Powered by TayaCMS