قیام

قیام

قيام

سوال 129 :

کسى که فقط با استفاده از پاى مصنوعى، قادر به ايستادن است، آيا لازم است با استفاده از پاى مصنوعى (به شکل ايستاده) نماز بخواند يا نشسته هم مى‌تواند نماز بخواند؟

جواب :

لازم است با پاى مصنوعى و ايستاده نماز بخواند.

سوال 130 :

کسى که به صورت معمولى نمى‌تواند بايستد و اگر بخواهد بايستد، بايد اين کار را به شکل بسيار غير طبيعى انجام دهد، آيا وظيفه‌اش در نماز، ايستادن است يا

(196)

نشستن؟

جواب :

وظيفه‌اش خواندن نماز در حال قيام است و قيام با همه اقسامش (اگر ايستادن بر آن صدق کند)، بر نشستن مقدّم است.

سوال 131 :

کسى که قادر نيست ايستاده نماز بخواند، ولى مى‌تواند بر روى زانوهاى خود بايستد، آيا بايد به اين صورت نماز بخواند يا به حالت نشسته؟

جواب :

مى‌تواند نشسته نماز بخواند، اگر چه احتياط اين است که مانند شخص ايستاده بر روى زانوهاى خود بايستد و به همان صورت، نماز خود را بخواند.

سوال 132 :

فردى در بين نماز، مدت کوتاهى از روى عمد يک پاى خود را بلند کرده و دوباره به زمين مى‌گذارد. آيا نمازش صحيح است؟

جواب :

در موقع عدم اشتغال به قرائت نماز و تسبيحات اربعه، نمازش صحيح است؛ ولى هنگام اشتغال، بنا بر احتياط واجب بايد هر دو پا روى زمين باشد.

سوال 133 :

آيا ايستادن در نماز بر روى يک پا يا بر روى انگشتان يا پاشنه پا، به جهت درد پا يا در حال اختيار، صحيح است يا نماز را باطل مى‌کند؟

جواب :

در حال اشتغال به حمد و سوره و تسبيحات اربعه ايستادن بر روى يک پا در حال اختيار، بنا بر احتياط جايز نيست و در حال اضطرار اشکال ندارد و در بقيه موارد ذکر شده در سوال، در حال اضطرار و اختيار بلا مانع است، به شرط آن که از حال انتصاب و استقرار خارج نشود.

سوال 134 :

اگر انسان در حالت ايستاده، قادر به انجام رکوع نباشد، نماز را بايد ايستاده بخواند يا نشسته؟

جواب :

نماز را نشسته بخواند و در حال نشسته رکوع کند و بنا بر احتياط واجب يک نماز نيز در حال ايستاده بخواند و رکوع را با اشاره به جا آورد.

(197)

سوال 135 :

اگر شخصى در صورت ايستاده نماز خواندن، قادر به انجام دادن رکوع و سجود نباشد و مجبور باشد آنها را با اشاره به جا آورد، ولى در صورت نشسته به جا آوردن نماز، بتواند رکوع در حال نشسته و سجود را به جا آورد، وظيفه‌اش چيست؟

جواب :

نماز را به صورت نشسته و به همان کيفيت ذکر شده بخواند.

سوال 136 :

مکلّفى که به علت ناتوانى، قدرت بر ايستادن در طول نماز را ندارد، ولى مقدارى از آن را مى‌تواند ايستاده بخواند، به چه صورت بايد نماز بخواند؟ نشسته يا ايستاده يا ترکيبى از هر دوى آنها؟

جواب :

بايد نماز را در حال ايستاده شروع کند و هر گاه که از ايستادن عاجز شد، بنشيند و اگر دوباره قدرت بر ايستادن پيدا کرد، بايستد. به عبارت ديگر، هر موقع که قادر به ايستادن است، نماز را ايستاده مى‌خواند و هر موقع که نتواند ايستاده بخواند، آن را نشسته به جا مى‌آورد.

سوال 137 :

کسى که بر اثر سرگيجه در بين نماز، مجبور مى‌شود که مدتى را بنشيند، چگونه نمازش را ادامه دهد؟

جواب :

اگر مدت سرگيجه مقدار کمى است که موالات نماز به هم نمى‌خورد، پس از نشستن و رفع شدن سرگيجه برخيزد و نمازش را ادامه دهد و اگر مدت آن طولانى است، در مدتى که نمى‌تواند ايستاده نماز بخواند، نشسته نمازش را ادامه دهد.

سوال 138 :

شخصى که مى‌تواند به طور ايستاده نماز بخواند، ولى به جهت وضعيت جسمى خود، احتمال زياد مى‌دهد که ايستاده نماز خواندن در دراز مدت به او صدمه وارد کند، آيا جايز است که نشسته نماز بخواند؟

جواب :

اگر تشخيص پزشکان موثّق، براى او خوفِ ضرر قابل اعتنا در مورد نماز ايستاده را در پى داشته باشد، به صورت نشسته نماز بخواند.

(198)

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

استفاءسایر مراجع

No image

احکام نماز

جدیدترین ها در این موضوع

No image

غلط خواندن نماز

No image

قرائت قرآن در غیر نماز

No image

تسبیحات اربعه

No image

رکوع

پر بازدیدترین ها

Powered by TayaCMS