احکام خلع

احکام خلع

احکام خلع …

جواب :

در فرض سوال اگر شما وکالت زوجه را هر چند منجزه و صحيحه واقع شده باشد ابطال کنيد چنانچه با رضايت خودتان طلاق دهيد بايد نصف مهر را بپردازيد ولى مى توانيد رضايت بطلاق را مشروط به بذل مهريه نماييد و در هر صورت اينجانب به شما نصيحت مى کنم اگر زوجه بهيچوجه حاضر به ادامه زندگى با شما نيست و تقاضاى طلاق دارد با توجه به اينکه همسر ديگرى اختيار کرده ايد او را مطلقه نماييد انشاءالله مأجور خواهيد بود. والله العالم

سوال :

زنى بعد از اجراى صيغه عقد نکاح با شوهرش ناسازگارى مى کند و آميزش هم صورت نگرفته بدون طلاق از هم فاصله مى گيرند و زن با فرد ديگرى نامزد مى شود و عقد دائمى هم اجرا مى گردد بعداً زوج دوّم اطلاع پيدا مى کند که اين زن شوهر دارد و باز هم ارتباطش را با اين زن قطع نمى کند و با هم رفت و آمد دارند. حالا از باب اينکه زوج اوّل بتواند جلو منکر را بگيرد مى تواند اين زن را طلاق ندهد چون اگر طلاق بدهد باعث مى شود که زن با زوج دوّم ادامه زندگى بدهد. آيا حرمت ابدى از يک طرف ايجاد مى شود چون زن مى دانسته است معقوده است با اين حال باز هم با شخص ديگرى عقد دائم انجام مى گيرد و حالا اين زن با اين مرد دوّم حرام ابدى و مرد براى زن حرام مؤبد مى شود؟

جواب :

با علم زن و يا مرد دوّم به اينکه عقد زن شوهردار باطل است به مجرد عقد حرمت ابدى حاصل مى شود ولو دخول انجام نشده باشد و اگر تنها راه جلوگيرى از ارتباط آن دو عدم طلاق زوج باشد نبايداو را طلاق دهد، و در نزاع موضوعى مرافعه شرعيّه لازم است. والله العالم

طلاق خلع

سوال :

اينجانب طى درگيرى از شوهرم جدا شده ام وبا توجه به اينکه دوازده سکه بهار آزادى مهريه ام بود در حضور سه شاهد کليّه حق و حقوقم را بخشيده ام و طلاق گرفته ام لذا ايشان بعد از چهل روز از جدايى ما به اتفاق دو نفر با حيله و نيرنگ بعنوان دادن نفقه به اينجانب مراجعه کرده است وبا اشاره اى کوتاه به دست من ادعا ميکند که رجوع کرده ام حال اينجانب رجوع ايشان را قبول ندارم دستور چه مى فرماييد؟

جواب :

بطور کلّى چنانچه زوجه مايل نباشد با زوج خود زندگى کند و همه يا مقدارى از مهريه خود را به زوج ببخشد که او را طلاق خلع بدهد بعد از وقوع چنين طلاقى زوج در عدّه حق رجوع به زوجه را ندارد بلى اگر قبل از خروج عدّه زوجه رجوع به بذل کند زوج در ايام عدّه ميتواند رجوع کند. و در نزاع موضوعى مرافعه شرعيه لازم است.

سوال :

حدود دو سال قبل متارکه کرده ام و نوع طلاق خلع مى باشد دو ماه بعد از طلاق شوهرم رجوع کرده بدون اينکه من به مهرم رجوع کنم آيا من شرعاً زن آن شخص هستم يا نه خواهشمندم در اين مورد مرا راهنمايى کنيد آيا رجوع صحيح است يا نه؟

جواب :

بطور کلى اگر در طلاق خلع زوجه به مهريه رجوع نکرده رجوع زوج اثرى ندارد و زوجه شرعاً زوجه او محسوب نمى شود.

سوال :

صيغه طلاق خلع و مبارات را اگر بصورت صيغه رجعى اجراء نمايد صحيح است يا اعاده لازم است؟

جواب :

اگر بعد از بذل زوجه بلا فاصله طلاق واقع شود و طلاق را مقيّد به على ما بذلت نمايد ولو بدون کلمه خلع و مبارات باشد طلاق خلع و مبارات صحيح است.

سوال :

اگر زنى براى شوهرش بنويسد که من مهرم را مى بخشم و هر آنچه را از شما گرفته ام پس ميدهم و هر آنچه را که داده ام مى بخشم بشرط اينکه مرا طلاق دهى، شوهر نيز نوشته است که بنده با اين درخواست با اين شرايط موافقت مى کنم، اين ورقه موافقت براى طلاق بحساب مى آيد؟ و يا اين نوشته دلالت بر وکالت ضمنى ميکند؟ اگر شخص ثالث با استناد به اين ورقه صيغه طلاق را جارى کند طلاق صحيح است يا خير؟

جواب :

عبارات مذکوره در سوال که زوجه براى زوج نوشته بمنزله بذل ـ که در طلاق خلع لازم است ـ نيست و آنچه از آن استفاده ميشود جلب موافقت زوج براى طلاق است و جواب زوج هم انشاء توکيل نيست فقط موافقت با طلاق است علاوه اينکه بعد از بذل زوجه بايد زوج بدون فاصله بذل را قبول کند که در فرض سوال چون بصورت نامه بوده، محقق نشده و در هر حال آنچه بعنوان طلاق خلع واقع شده اثر طلاق خلع را ندارد بلى اگر به توکيل زوج بوده و مشتمل بر لفظ طلاق هم بوده بعنوان طلاق رجعى صحيح است.

سوال :

کسى که زوجه اش حامله است و به طلاق خُلعى او را مطلقه مى کند و زن قبل از وضع حمل به بذل رجوع نمى کند آيا اين شخص مى تواند قبل از وضع حمل به زوجه اش رجوع نمايد و يا با خواهر زنش ازدواج کند يا خير؟

جواب :

در فرض سوال که زوجه قبل از وضع حمل به بذل رجوع نمى کند زوج حق رجوع ندارد و مى تواند با خواهر مطلقه ازدواج کند.

سوال :

خانمى کل مهريه اش را که عبارت از مبلغ هفتصد هزار تومان وجه و پنج عدد سکه طلا (بهار آزادى) بوده در مقابل اينکه شوهرش او را مطلّقه نمايد صلح نموده به مبلغ يکصد هزار تومان طى 2 قسط پنجاه هزار تومانى (قسط 6 ماهه) پرداخت شود فلذا با وکالت از طرف زوجين و طبق حکم دادگاه مدنى خاص و با عنايت به اينکه زوج نيز قبول نموده صيغه طلاق خلع جارى گرديده. اينک زوجين نامبرده بر سر نوع طلاق مشاجره دارند زوج مدعى است به طلاق رجعى، و زوجه ادعاى خلع دارد و زوج تصميم به رجوع داشته ولى زوجه حاضر به سازش نميشود (بلحاظ کراهت شديد از شوهر) لذا استدعا دارم در اين خصوص حکم شرعى را بيان فرمائيد.

جواب :

در تحقق طلاق خلع بذل چيزى در مقابل طلاق از طرف زوجه و قبول زوج و يا وکيل آنها معتبر است بنابر اين در مورد سوال چنانچه منظور از مصالحه اين است که منهاى صد هزار تومان بقيه مهريّه در مقابل طلاق خلع بذل شده و طلاق هم در مقابل آن بذل واقع شده طلاق خلع اشکال ندارد ولى اگر در مقابل طلاق خلع چيزى قرار نداده اند فقط اصل مصالحه در مقابل طلاق خلع قرار داده شده کما اينکه ظاهر سوال است وقوع طلاق خلع در اين فرض مورد اشکال است. بلى در اين فرض چنانچه در مقام اجراى طلاق کلمه طالق يا مطلّقه به تنهايى و يا منضماً به کلمه مختلعه گفته شده طلاق بعنوان رجعى محقّق شده. و در نزاع موضوعى مرافعه شرعيه لازم است. والله العالم.

سوال :

خانمى بعد از اينکه از شوهرش طلاق خلع گرفته است و بعد از اتمام عدّه با ديگرى ازدواج نموده و سپس بعد از مدتى که با شوهر دوّم خود مباشرت هم نموده فهميده که هنگام طلاق خلع در طهر مواقعه بوده و طلاق خلع صحيح نبوده بلا فاصله از شوهر دوّم بدون طلاق جدا شده و مجدداً از شوهر اوّل طلاق خلع گرفته حالا سوال اينست که آيا از شوهر دوّم بعنوان مهر المثل چيزى بزن تعلق مى گيرد يا نه و آيا الان وکيل با توجه باينکه عقد بذل و طلاق خلع قبلى صحيح بوده بايد طلاق خلع بخواند و يا طلاق رجعى نظر باينکه فقهاء فرموده اند طلاق خلع بايد بلا فاصله بعد از عقد بذل خوانده شود؟ نظر شريفتان را بفرمائيد.

جواب :

در فرض سوال، چنانچه وکالت سابق از طرف زوج، براى قبول بذل و طلاق خلع و نيز وکالت از طرف زوجه براى بذل باقى است وکيل بايد طلاق خلع بدهد و در هر حال نسبت به مهر المثل بنابر احتياط، زوجين بايکديگر مصالحه نمايند. والله العالم.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

استفاءسایر مراجع

جدیدترین ها در این موضوع

No image

احکام طلاق

No image

احکام خلع

No image

احکام عده

No image

طلاق غائب

No image

سه طلاقه

پر بازدیدترین ها

No image

مسائل متفرقه طلاق

No image

احکام طلاق

No image

احکام عده

No image

سه طلاقه

No image

احکام خلع

Powered by TayaCMS