رادیو و تلویزیون

رادیو و تلویزیون

راديو و تلويزيون

سوال :

نظر شما درباره برنامه هاى تلويزيون و راديو چيست؟

جواب :

برنامه ها مختلف است بعضى از آنها اسلامى و بى اشکال است مثل برنامه هاى قرآنى و اذان و اخلاقيات و سخنرانيهاى مذهبى که اشخاص شناخته شده و مورد اعتماد ايراد مى نمايند و خلاصه آنچه در چهارچوب تعاليم اسلام موجب تقويت وجدان دينى و معرفت و آگاهى افراد بجريانهاى سياسى و دامهاى ابليسى و انحرافى دشمنان اسلام باشد و سبب شناخت بيشتر انسان نسبت به دين و زندگى سالم و آزاد و ترقى دنيا و آخرت و اينگونه امور گردد و حس استقلال اسلامى و فروتن نبودن در برابر کفار و مستکبرين را تقويت نمايد چنان که برنامه هاى خبرى و علمى آن نيز اشکال ندارد و کلا آنچه در مسير تربيت و توسعه بينش افراد باشد مفيد است لکن بايد از بخشهائى از آن که متضمن غنا و ساز و آواز و استعمال آلات طرب و به اصطلاح موسيقى ولو سنتى باشد اجتناب نمود.

سوال :

نگاه کردن به فيلمها و صحنه هاى تلويزيون و ويدئو که جز اتلاف وقت فايده اى بر او نيست آيا جايز است يا داخل در «عمره في ما أفناه» مى گردد؟

جواب :

اين فيلمها اگر قبيح و موجب فساد و اختلاف باشند مسلماً پخش آنها و نظر به آنها حرام است و بقيه هم اگر ضررى جز اتلاف وقت و عمر عزيز نداشته باشند براى اينکه شخص عاقل خود را به آن مشغول نکند و بيهوده عمر را تلف ننمايد و مداومت و استمرار و اعتياد به آن پيدا نکند براى لزوم اجتناب از آن کافى است و يکى از مواردى که بر حسب بعض احاديث روز قيامت انسان به غبن خود آگاه ميشود از آنروز يوم التغابن ناميده شده همين ساعات عمر است که مى بينيد بى حاصل از دستش رفته است و مصداق (ان الانسان لفي خسر)شده است.

سوال :

در مورد آهنگهايى که از تلويزيون و راديو و پخش مى شود و همچنين فيلمهاى خارجى که زنان با سرهاى باز و لباسهاى ناجور بازى مى کنند آيا تماشاى اين فيلمها اشکال دارد يا خير؟ و همچنين سرودهايى که از تلويزيون و راديوپخش مى گردد؟

جواب :

چون آهنگهاى مورد سوال نوعاً لهو محسوب مى شود حرام است و همچنين نظر به فيلمهاى مذکور و سائر فيلمهاى مبتذل جايز نيست و سرودها اگر به الحان غنا خوانده شود نيز حرام است.

سوال :

گوش دادن به دکلمه زن که از راديوى جمهورى اسلامى يا نوار مشابه آن پخش مى گردد چگونه است؟

جواب :

اگر موجب تحريک و خلاف شرع نشود مانعى ندارد.

سوال :

نظر کردن خانمها به فيلمهاى ورزشى که از سيماى جمهورى اسلامى ايران پخش مى شود بويژه در ورزش کشتى و شنا که اکثر بدن مردان نمايان است چگونه است؟

جواب :

جائز نيست.

سوال :

سرودها و موسيقى هائى که از راديو و تلويزيون پخش مى شود با مجوز وزارت و ارشاد اسلامى و با نامعلوم بودن آلات لهوشان چه حکمى دارد؟

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

پر بازدیدترین ها

No image

رادیو و تلویزیون

No image

رادیوهاى بیگانه

No image

فیلم و سینما

Powered by TayaCMS