احکام لحوق فرزند

احکام لحوق فرزند

احکام لحوق فرزند …

جواب :

در فرض سوال، آن بچه فرزند رضاعى مرضعه محسوب است، و با فرزندان مرضعه نمى تواند ازدواج کند. والله العالم.

سوال :

از زوجينى که چندين سال است ازدواج نموده اند و بچه دار نشده اند و پزشکان متخصص حاذق به آنها پاسخ منفى داده اند چون خيلى آرزوى فرزند دارند پسرى يا دخترى نزد خود آورده و به عنوان فرزند آنرا بزرگ مى کنند. آيا بعد از بلوغ که طفل مزبور نسبت به زوجين نامحرم مى شود تکليف زوجين چيست و چنانچه کسى مايل به اين کار باشد ابتداءً چه وظائف شرعى را بايد انجام دهد؟

جواب :

در فرض سوال طفل مذکور بر زوجين نامحرم است به اين معنى اگر پسر باشد بر زوجه نامحرم است و اگر دختر باشد بر زوج بلى در صورتى که طفل قبل از دو سالگى از شير خواهر و يا از شير زوجه برادر به مقدار رضاع محرّم شير بخورد محرميّت نسبت به کسى که خواهرزاده و يا برادر زاده رضاعى او شده حاصل مى شود و در هر صورت آن طفلاز آن زوجين ارث نمى برد. والله العالم.

احکام لحوق فرزند

سوال :

اگر دو بچه يکى پسر و ديگرى دختر در بيمارستان متولد شوند در حاليکه نه مادرها و نه قابله و نه کارمندان بيمارستان ميدانند که احد مولودين از کداميک از آنان متولد شده کيفيت لحوق بچه ها را به مادرشان بيان فرمائيد و آيا دراين گونه موارد آزمايش خون پدر و مادر و شير آنها حجت شرعى خواهد بود يا خير؟

جواب :

اگر طرفين يعنى اولياء اين دو بچه از آزمايش خون يقين به نتيجه آزمايش پيدا کنند طبق يقين خود عمل نمايند و اگر يقين پيدا نمى کنند ظاهر اينستکه بايد رجوع به قرعه نمايند

سوال :

ازدواج مجدد من براى بچه بوده حال که صاحب 2 فرزند شدم بچه هاى من با همسر اول من بسيار مأنوس هستند و همچنين زن اول من با بچه ها نهايت علاقه دارد زن اوّل ميل دارد که شناسنامه بچه ها بنام او باشد يعنى در شناسنامه قيد شود که زن اوّل مادر بچه ها باشد در صورتى که مادر اصلى بچه ها که همسر دوّم من است حرفى ندارد و من هم حرفى ندارم آيا شرعاً اين عمل جايز است؟

جواب :

اين عمل جائز نيست و در نسلهاى بعدى اشکالات تداخل پيش خواهد آمد.

سوال :

از آنجائيکه فرزند متولد شده از زوجى ديگر را ميتوان به فرزندى قبول نمود و فرزند خواندگى توسط شرع مقدس صحه گذاشته شده است و سن مولود اهميتى در فرزند خواندگى ندارد ـ مولود مى تواند يک روزه باشد يا چند ساله، مى تواند نه ماهه به دنيا آمده باشد يا هفت ماهه و ياحتى زودتر ـ لذا اين سوال مطرح مى شود که آيا مى توان فرزند خواندگى را از دوران جنينى آغاز نمود؟ بعبارت ديگر آيا مى توان جنين حاصل از نطفه شوهر (اسپرم شوهر) و تخمک همسرش را پس از انعقاد نطفه و تشکيل شدن جنين در همان يکى دو روز اول بفرزند خواندگى داد و زوج ديگرى او را به فرزندى قبول نمايد؟ اگر اين مسأله جايز باشد آيا ميتوان جنين تشکيل شده را در رحم مادر خوانده اش قرار داد که پس از تولد اورا بزرگ نمايد ؟

جواب :

فرزند خواندگى به هيچ يک از صور مذکوره در سوال اعتبار ندارد واحکام فرزند در محرميت وارث بردن و غيرهما بر آن مرتب نمى شود و قرآن مجيد فرزند خوانده را از پدر خوانده نفى فرموده است وهر چند نطفه زن و شوهرى را پس از انعقاد در رحم زن ديگر قرار دهند به او ملحق نخواهد شد و به والدين حقيقى خود ملحق است. والله العالم.

سوال :

فرضاً زنى ايّام قاعدگى وى ديروز تمام شد و وظايف شرعى از قبيل غسل و... انجام داد و قبل از اينکه شوهر با وى نزديکى کند متأسفانه با عنف و زور به وى تجاوز شد و حامله شد وظيفه زن نسبت به بچه چيست؟

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

استفاءسایر مراجع

جدیدترین ها در این موضوع

No image

احکام ازدواج موقت

No image

روابط زناشوئى …

No image

احکام نشوز …

No image

احکام نفقه …

No image

حضانت

پر بازدیدترین ها

No image

احکام شیر دادن

No image

مهریه

No image

اختلاف در مهریه

No image

جلوگیرى

Powered by TayaCMS