بیتوته

بیتوته

بيتوته

سوال 682 :

ـ زمان بيتوته در منى در شبهاى 11 و 12 چه مقدار است؟

جواب :

از هنگام غروب تا نصف شب واجب است، و بعيد نيست که به نيمه دوم شب نيز بشود اکتفا کرد.

سوال 683 :

ـ شخصى مدت زمان بيتوته را در منى بوده ولى متوجه نبوده که بيتوته يکى از اعمال حج او است و نيت نکرده، يا بعد از گذشت چند ساعت از وقت بيتوته متوجه شده وظيفه اش چيست؟

جواب :

در فرض مذکور کفاره بر او نيست و فعلا تکليفى ندارد.

سوال 684 :

ـ بعضى از حجاج در شب 11 يا 12 بعد از اعمال مکه به علت راه بندان و يا در اثر اضطرار يا سهل انگارى کمى بعد از نيمه شب وارد منى مى شوند، آيا بايد کفاره بدهند؟

جواب :

با فرض اينکه در مکه مشغول عبادت نبوده و بيتوته واجب را در منى نبوده اند کفاره واجب است ولى چون اختيارى نبوده است معصيت نکرده اند.

سوال 685 :

ـ شخصى بنا دارد مقدارى از اول شب در منى بيتوته کند و قبل از نصف شب (مثلاً ساعت 10 شب) به مکه بيايد و مشغول عبادت شود. يا شب در مکه مشغول عبادت باشد و قبل از نصف شب يا مقدارى بعد از نصف شب برگردد و در منى بيتوته کند آيا جايز است؟

جواب :

بلى جايز است.

----------

(صفحه253)

سوال 686 :

ـ آيا اشتغال به عبادت شامل مطلق عبادت است که شامل نگاه کردن به کعبه يا بر آوردن حاجت مؤمن يا موعظه کردن هم بشود يا خير؟ و آيا لازم است حتماً در مسجدالحرام باشد يا در کل شهر مکه کفايت مى کند؟

جواب :

بلى شامل مطلق عبادت است و شامل امور مذکوره هم مى شود و در تمام شهر مکه هم کفايت مى کند و لازم نيست فقط در مسجدالحرام باشد.

سوال 687 :

ـ گروهى به جاى بيتوته در منى جهت انجام اعمال و عبادت، به مکه آمدند و در مسجدالحرام مشغول انجام اعمال مکه شدند. بعضى زودتر اعمال خود را انجام داده و منتظر تمام شدن اعمال دوستان و همراهان خود هستند، تکليف اين افراد چيست؟

جواب :

اين افراد يا بايد مشغول عبادت شوند و يا جهت بيتوته به منى برگردند. و اگر بدون اشتغال به عبادت منتظر همراهان خود بمانند و بيتوته نيمه دوم را به طور کامل درک نکنند بايد کفاره بدهند.

سوال 688 :

ـ آيا براى زنان و بيماران مسماى بيتوته به منى کفايت مى کند؟

جواب :

اگر بيتوته، در تمام وقت براى آنها حرجى باشد کفايت مى کند.

سوال 689 :

ـ شخصى دو ساعت اول شب را در منى بوده و بعد از آن خارج شده و دو ساعت بعد از نصف شب مجدداً براى بيتوته مراجعت کرده که جمعاً به مقدار يک نيمه شب در منى بيتوته کرده، آيا کفايت مى کند؟

جواب :

خير، بيتوته به مقدار يک نيمه شب به طور تلفيقى کفايت نمى کند و بايد يا نيمه اول را به طور کامل يا نيمه دوم را به طور کامل در منى بيتوته کند.

سوال 690 :

ـ قبل از بيتوته شب دوازدهم و رمى جمرات روز دوازدهم پس از خروج از احرام و انجام اعمال حج، آيا مى توان عمره مفرده و طواف مستحبى

----------

(صفحه254)

انجام داد؟

جواب :

مانعى ندارد.

سوال 691 :

ـ در روز دوازدهم که بايد بعد از ظهر از منى خارج شد، آيا ضعفا و زنان مى توانند زودتر خارج شوند؟ يعنى در شب که رمى جمرات را انجام مى دهند، ديگر به چادرها برنگشته و مستقيماً بعد از رمى به مکه بروند؟

جواب :

اين افراد نيز بايد بعد از ظهر از منى خارج شوند. مگر اينکه ماندن براى آنها مستلزم حرج باشد.

سوال 692 :

ـ شخصى قبل از ظهر روز دوازدهم از منى خارج شده و قصد داشته که براى نَفْر مراجعت کند لکن عمداً يا به جهت عذرى مراجعت نکرده است آيا وظيفه خاصى دارد؟

جواب :

در صورت امکان بايد تا قبل از غروب مراجعت مى کرد لکن فعلا که به هر جهت مراجعت نکرده چيزى بر او نيست.

سوال 693 :

ـ شخصى بعدازظهر روز دوازدهم از منى کوچ کرد و پس از آن براى نماز در مسجد خيف يا براى اعاده رمى جمرات به عنوان احتياط يا براى پيدا کردن گم شده و امثال اينها، به منى بازگشت و اتفاقاً در منى بود که آفتاب شب سيزدهم غروب کرد آيا بيتوته شب سيزدهم بر او واجب مى شود؟

جواب :

در فرض سوال که قبلا نَفْر تحقق پيدا کرده است. بيتوته آن شب واجب نيست.

----------

(صفحه255)

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

No image

محرمات احرام

No image

طواف

No image

نماز طواف

No image

سـعى

پر بازدیدترین ها

No image

طواف

No image

مسائل متفرقه

No image

احرام

No image

محرمات احرام

No image

قربانى

Powered by TayaCMS