احکام بین عمره تمتع و حج تمتع

احکام بین عمره تمتع و حج تمتع

احکام بين عمره تمتع و حج تمتع

سوال 607 :

ـ فاصله بين دو عمره چقدر است، و آيا اين امر اختصاص به دو عمره مفرده دارد، يا در فاصله بين عمره تمتّع و مفرده هم مراعات آن لازم است؟ و آيا در عمره نيابتى هم مراعات فاصله لازم است؟

جواب :

فاصله بين دو عمره مفرده عنوان شهر است و اين اختصاص به عمره مفرده دارد و در عمره نيابتى و بين عمره تمتع و مفرده، مراعات فاصله لازم نيست.

سوال 608 :

ـ اگر مراعات زمان بين عمره تمتع و مفرده لازم است، تکليف کسى که در کمتر از اين زمان عمره مفرده انجام داده و هم اکنون براى عمره تمتّع

----------

(صفحه236)

محرم شده يا مى خواهد محرم شود چيست؟

جواب :

از جواب قبل، پاسخ اين سوال نيز روشن شد. ولى کسى که در اشهر حج عمره مفرده انجام داده باشد و سپس بخواهد حج تمتع انجام دهد، مى تواند آن را عمره تمتع قرار دهد.

سوال 609 :

ـ چنانچه معتمر بخواهد عمره مفرده را مکرراً انجام دهد، با توجه به اعتبار فاصله يک ماه (عنوان ماه) آيا مى تواند يک عمره مفرده را مشترکاً (در دفعات بعدى بدون فاصله) براى خودش و نيابتاً براى ديگران انجام دهد؟

جواب :

خير نمى تواند و در فرض سوال رعايت فصل معتبر است.

سوال 610 :

ـ آيا خدمه کاروانها براى مهيّا کردن چادرها و تدارکات مى توانند قبل از روز عرفه به عرفات يا منى بروند و به مکه برگردند؟

جواب :

با اطمينان به امکان برگشتن به مکّه مى توانند. ولى خلاف احتياط است.

سوال 611 :

ـ آيا در فاصله بين عمره تمتع و حج تمتّع مى توان از شهر مکه خارج شد؟ و چنانچه عمداً يا جهلاً يا سهواً از مکه خارج شود; تکليف چيست؟

جواب :

اگر اطمينان داشته باشد که خارج شدن مانع از انجام حج نخواهد شد، مانعى ندارد. ولى خلاف احتياط است.

سوال 612 :

ـ اگر کسى از شهر مکه خارج شد، آيا براى مراجعت بايد محرم شود؟

جواب :

اگر در همان ماهى باشد که عمره مفرده انجام داده، ورود بدون احرام بى اشکال است. ولى اگر در غير آن ماه باشد، بايد با احرام ـ گرچه از ادنى الحل ـ وارد شهر مکه شود، ولو اينکه از حرم نيز خارج نشده باشد.

سوال 613 :

ـ شخصى از ميقات براى انجام عمره تمتع محرم شده و اعمال عمره را نيز به پايان برده و عمداً يا اضطراراً بين الاحرامين از مکه خارج شده است،

----------

(صفحه237)

بدون آن که به احرام حج محرم شود، و مثلاً به مدينه آمده و بار ديگر به قصد مکه از ميقات مى گذرد، وظيفه او نسبت به احرام در ميقات يا گذشتن از ميقات بدون احرام چيست؟

جواب :

اگر در همان ماهى که عمره تمتع انجام داده است بخواهد برگردد ديگر لازم نيست محرم شود و حج تمتع او به همان صورت صحيح است. اما اگر در ماه بعد بخواهد وارد مکه شود محرم به احرام عمره تمتع شود و عمره قبلى فاسد مى شود.

سوال 614 :

ـ کسى که عمره مفرده انجام داده و به مدينه برگشته و بار ديگر قصد رفتن به مکه دارد، آيا مى تواند بدون احرام از ميقات بگذرد و عمره مفرده اى نيز بجا نياورد؟

جواب :

اگر در همان ماه قمرى که عمره مفرده انجام داده قصد مکه کند جايز است که بدون احرام وارد مکه شود. اما اگر در ماه بعد قصد مکه کند بايد محرم به احرام عمره شود و بدون احرام جايز نيست.

سوال 615 :

ـ افرادى که تحت پوشش سازمان حج و زيارت جمهورى اسلامى به عنوان عمره مفرده به مکه مى روند معمولاً يک هفته در مکه معظّمه اقامت مى کنند و در طول هفته اقامت يکبار از طرف سازمان حج و زيارت، زائرين را براى زيارت اماکن مقدّسه به عرفات و مشعر و منى مى برند، نظر به اينکه عرفات خارج از حرم است آيا لازم است در بازگشت از عرفات مجدداً محرم شوند؟

جواب :

اگر ورود به مکه معظمه در يک ماه و رفتن به عرفات در ماه بعد باشد واجب است به ميقات بروند و براى ورود به حرم دوباره به احرام عمره مفرده، محرم شوند.

----------

(صفحه238)

سوال 616 :

ـ فرموده ايد: بعد از عمره تمتع بنابر احتياط بدون حاجت از مکه خارج نشود، و با عروض حاجت محرماً خارج شوند، آيا مراد خروج از شهر مکه است، يا خروج از حرم؟

جواب :

مراد خروج از شهر مکه است. اگر چه از حرم نيز خارج نشود. لذا رفتن به مشعر بلکه به منى بدون احرام اگر عرفاً خارج شهر مکه محسوب شود، خلاف احتياط است.

سوال 617 :

ـ فرموده ايد: اگر کسى بعد از عمره تمتع از مکه خارج شد و در ماه بعد مراجعت کرد، مجدداً محرم به احرام عمره تمتع شود. و عمره اول عمره تمتع محسوب نمى شود. سوال اين است که تکليف عمره تمتع اوّل چيست؟ آيا آن عمره مفرده محسوب مى شود و نياز به طواف نساء دارد؟

جواب :

ظاهراً عمره اول باطل و فاسد مى شود، لذا طواف نساء لازم نيست.

سوال 618 :

ـ کسى روز اول ذيحجه وارد جده مى شود و بناى حج تمتع دارد ولى مى خواهد برود مکه و بعد برود مدينه يا خارج مکه و حرم. آيا مى تواند عمره مفرده به نيت خودش بجا آورد و بعد براى عمره تمتع از يکى از مواقيت معروفه محرم شود؟

جواب :

بلى در فرض مزبور مى تواند از ادنى الحل به عمره مفرده محرم شودو پس از انجام عمره مفرده از مکه خارج شود. و هنگام مراجعت براى عمره تمتع محرم شود و عمره تمتع را انجام دهد و فرقى نيست که براى خود يا ديگرى باشد.

سوال 619 :

ـ در عمره تمتع استحبابى، آيا مى توان حج را انجام نداد؟

جواب :

بلى مى توان ولى معصيت دارد و در اين فرض طواف نساء هم لازم نيست.

----------

(صفحه239)

سوال 620 :

ـ در مواردى که حج تمتع بدل به حج افراد مى شود، چنانچه شخص بعد از اعمال منى به جهت بيمارى يا عذر ديگر يا از روى مسامحه، عمره مفرده را انجام ندهد و به وطن خود بازگردد، چه وظيفه اى دارد و آيا حج او کفايت مى کند؟

جواب :

اگر حج او مستحبى بوده است، عمره مفرده بر او واجب نيست و فعلا وظيفه خاصى ندارد و اگر حج واجب بوده و به علت عذر شرعى مبدل به افراد شده و از اتيان عمره مفرده نيز معذور بوده است (مثلا بيمار بوده يا عادت زنانه داشته يا وقت نبوده است) در اين صورت حج او صحيح و از حجة الاسلام مجزى است لکن احتياط آن است که عمره مفرده را ولو با استنابه انجام دهد و اما اگر عدول به جهت عذر شرعى نبوده است فعلا وظيفه اى ندارد لکن بايد در سالهاى آينده حج تمتع را انجام دهد.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

نظر سایر مراجع

جدیدترین ها در این موضوع

No image

محرمات احرام

No image

طواف

No image

نماز طواف

No image

سـعى

پر بازدیدترین ها

No image

طواف

No image

مسائل متفرقه

No image

احرام

No image

محرمات احرام

No image

قربانى

Powered by TayaCMS