نمازهای مستحب (آیت الله سید علی سیستانی)

نمازهای مستحب (آیت الله سید علی سیستانی)

نمازهاى مستحب

مسأله 772 :

نـمـازهاى مستحبى زياد است و آنها را نافله گويند , و بين نمازهاى مستحبى به خواندن نافله هاى شـبـانه روزى بيشتر سفارش شده , و آنها در غير روز جمعه سى و چهار رکعتند , که هشت رکعت آن نافله ظـهـر و هـشت رکعت نافله عصر , و چهار رکعت نافله مغرب , و دو رکعت نافله عشا , و يازده رکعت نافله شب , و دو رکعت نافله صبح مى باشد.

و چون دو رکعت نافله عشا را بنابر احتياط واجب بايد نشسته بخواند , يک رکعت حساب مى شود.

ولـى در روز جمعه بر شانزده رکعت نافله ظهر و عصر , چهار رکعت اضافه مى شود و بهتر آن است که تمام بيست رکعت را پيش از زوال بجا آورد.

مسأله 773 :

از يازده رکعت نافله شب , هشت رکعت آن بايد به نيت نافله شب , و دو رکعت آن به نيت نماز شفع , و يک رکعت آن به نيت نماز وتر خوانده شود.

و دستور کامل نافله شب در کتابهاى دعا گفته شده است .

مسأله 774 :

نمازهاى نافله را مى شود نشسته خواند ولى جمعى از فقها گفته اند که در اين صورت بهتر است دو رکـعت نماز نافله نشسته را يک رکعت حساب کند , مثلا کسى که مى خواهد نافله ظهر را که هشت رکعت است نشسته بخواند , بهتر است شانزده رکعت بخواند , و اگر مى خواهد نماز وتر را نشسته بخواند , دو نماز يک رکعتى نشسته بخواند , ولى بهتر بودن اين کار معلوم نيست و لکن چنانچه رجاء انجام داده شود اشکال ندارد.

مسأله 775 :

نافله ظهر و عصر را در سفر نبايد خواند , و نافله عشا چنانچه به قصد رجا خوانده شود مانعى ندارد.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

نظر سایر مراجع

 

پر بازدیدترین ها

No image

وضوی جبیره

No image

وضو گرفتن قبل از وقت

No image

کمک کردن دیگرى در وضو

No image

طریقه وضو

No image

سنّ یائسگى

Powered by TayaCMS