خون

خون

خون

حکم جوش‌هاى صورت

سوال 27 :

بعضى اوقات روى صورت جوش‌هاى چرکى ظاهر مى‌شود آيا اين آبى که در اثر ترکاندن آنها بيرون مى‌آيد نجس است؟ اگر نجس باشد تکليف نمازهاى خوانده شده و مکانهايى که با دستم در ارتباط بوده چيست؟

جواب :

اگر با خون همراه نباشد، نجس نيست.

حکم دندان پر شده و خونريزى دهان

سوال 28 :

آيا دندان پر شده در دهان جسم خارجى محسوب مى‌شود و اگر کسى با داشتن دندان پر شده دندان ديگر را بکشد بايد با آب جارى دهان را پاک کند يا خير؟ و اگر بچه باشد و نشود اينکار را کرد يا بزرگسال باشد و نداند، حکم چيست؟

جواب :

اگر به گونه‌اى است که جزو دندان طبيعى محسوب مى‌شود، حکم دندان طبيعى را دارد و آب کشيدن داخل دهان لازم نيست، و در مورد دندانى که کشيده شده همان قدر که عين نجاست از داخل دهان زايل شود، دهان پاک است؛ و در اين مورد فرقى بين بچه و بزرگسال و جهلِ به حکم نيست.

حکم خون لثه و دندان

سوال 29 :

خونى که پس از کشيدن دندان در محل آن باقى مى‌‌ماند و روى دستمال اثر مى‌‌گذارد ولى آب دهان را رنگين نمى‌‌کند چه حکمى دارد؟ آيا غذا خوردن در اين صورت اشکال دارد؟ يا ظرفى که با آن غذا مى‌‌خوريم نجس مى‌‌شود؟

جواب :

در فرض سوال غذا خوردن اشکال ندارد و ظرف غذا هم مادامى که به خون آلوده نشده است، پاک است.

خون بيش از حد مجاز شرعى

سوال 30 :

يک پاى من قطع شده است و گاهى درون پاى مصنوعي، پايم زخم مي‌شود و مقدار گسترش آن بيشتر از حد مجاز شرعى مى شود، آيا براى نماز و حج، حکم زخم بسته را دارد و مى توانم بدون اعتنا به آن اعمالم را بجا آورم يا بايد پاى مصنوعى ام را درآورده و پايم را آب کشيده و بدون پاى مصنوعى اعمال حج يا نمازم را بجا آورم، در صورتى که بدون پاى مصنوعى دچار مشکل و مشقت مى گردم، تکليف ما چيست؟

جواب :

اگر به گونه‌اى است که آب کشيدن براى بيشتر مردم يا براى خصوص شما سخت است، نسبت به تطهير آن تکليف و وظيفه‌اى نداريد در غير اين صورت بايد تطهير کنيد، و لازم نيست پاى مصنوعى را از خود جدا کنيد.

حکم جوشهاي پوستي

سوال 31 :

حکم عفونت‌هايي که از جوشها خارج مي‌شوند چه حکمي دارند؟

جواب :

اگر همراه با خون نباشد، پاک است.

خون باقى مانده در بدن حيوان ذبح شده

سوال 32 :

خوني که همراه گوشت و مرغي که از قصابي يا مرغ فروشي مي‌خريم چه حکمى دارد؟

جواب :

اگر ندانيد از نوع خون پاک يا نجس است، محکوم به طهارت است.

استهلاک خون دهان و دندان

سوال 33 :

اگر دهان انسان به واسطه خون داخل دهان و يا خارج از آن و يا حتي هر گونه نجس ديگر مثل شراب نجس شود ولي نجاسات مذکور با آب دهان مخلوط شود و از بين برود آيا آب دهان محکوم به طهارت است يا خير؟ و حکم فرو بردن آن چيست؟

جواب :

محکوم به طهارت است و فرو بردن آن مانع ندارد.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

نظر سایر مراجع

No image

خون

No image

خون

No image

خون

جدیدترین ها در این موضوع

No image

احکام آب ها

No image

تطهیر

No image

خون

No image

شراب

پر بازدیدترین ها

No image

احکام آب ها

No image

وسواس

No image

خون

No image

احکام متنجس

Powered by TayaCMS