احکام پزشکى

احکام پزشکى

احکام پزشکى

اهداء عضو در صورت مرگ مغزى

سوال 6 :

آيا وصيت کردن به اهداء عضو بعد از مرگ صحيح است و آيا وراث حق اهداء عضو انسانى که به طور کامل از دنيا رفته يا دچار مرگ مغزى شده را دارند؟

جواب :

اگر کسى در حال حيات خود وصيت کند که پس از مردن او عضوى از اعضاى او را قطع کنند و به ديگرى پيوند بزنند صحت اين وصيت محل اشکال است.

و بريدن عضوى از اعضاى بدن مسلمان که از اعضاء رئيسه باشد،(مانند چشم و غير آن) به منظور پيوند زدن آن به بدن شخص زنده جايز نيست و قطع کننده بايد ديه آن عضو را که ديه اعضاى جنين مسلمان است بپردازد.

ولى چنانچه زنده ماندن مسلمان متوقف باشد براين که عضو بدن مسلمان مرده اى را ببرند و به او پيوند زنند بريدن آن عضو جايز است ولى قطع کننده بايد ديه آن را بپردازد و پس از پيوند که جزء بدن زنده گشت احکام بدن زنده بر آن جارى است، ضمناً کسى که دچار مرگ مغزى شده، مرده به حساب نمى آيد لذا اهداء اعضاء او به ديگرى جايز نيست. والله العالم.

رحم اجاره اى

سوال 7 :

نظر شما در مورد رحم اجاره ى چيست ؟ براى زنى که شوهر دارد چگونه است

جواب :

قرار دادن نطفه (منى) مرد اجنبى در رحم غير زوجه او جايز نيست ولو توسط شوهر خودش تلقيح واقع شود. ولى اگر عصياناً اين عمل انجام شود زنى که اين بچه از او متولد شده مادر اين فرزند و صاحب نطفه شرعاً پدر او محسوب است و همه احکام نسب بين آنها جارى است. والله العالم.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

نظر سایر مراجع

No image

احکام پزشکى

پر بازدیدترین ها

No image

احکام پزشکى

No image

احکام بانکها

Powered by TayaCMS