اموری که در نماز جماعت مستحب است (آیت الله سید محمد علوی گرگانی)

اموری که در نماز جماعت مستحب است (آیت الله سید محمد علوی گرگانی)

چيزهائي که در نماز جماعت مستحبّ است

مسأله 1489 :

اگر مأموم يک مرد باشد، مستحبّ است طرف راست امام بايستد و اگر يک زن باشد، مستحبّ است پشت سر او بايستد، و اگر يک مرد ويک زن يا يک مرد وچند زن باشند مستحبّ است مرد طرف راست امام وباقي پشت سر امام بايستند و اگر چند مرد يا چند زن باشند، مستحبّ است پشت سر امام بايستند، و اگر چند مرد وچند زن باشند، مستحبّ است مردها عقب امام و زن‌ها پشت مردها بايستند.

مسأله 1490 :

اگر امام ومأموم هر دو زن باشند بهتر است که رديف يکديگر بايستند وامام جلوتر از ديگران نايستد.

مسأله 1491 :

مستحبّ است امام در وسط صف بايستد واهل علم وکمال وتقوي در صف اوّل بايستند.

مسأله 1492 :

مستحبّ است صفهاي جماعت منظم باشد وبين کساني که در يک صف ايستاده‌اند فاصله نباشد وشانه آنان رديف يکديگر باشد.

مسأله 1493 :

مستحبّ است بعد از گفتن قد قامت الصلاة مأمومين برخيزند.

مسأله 1494 :

مستحبّ است امام جماعت حال مأمومي را که از ديگران ضعيف‌تر است رعايت کند قنوت ورکوع وسجود را طول ندهد، مگر بداند همه کساني که به او اقتدا کرده‌اند بطول دادن مايلند.

مسأله 1495 :

مستحبّ است امام جماعت در حمد وسوره وذکرهايي که بلند مي‌خواند، صداي خود را به قدري بلند کند که ديگران بشنوند، ولي بايد بيش از اندازه صدا را بلند نکند.

مسأله 1496 :

اگر امام در رکوع بفهمد کسي تازه رسيده و مي‌خواهد اقتدا کند مستحبّ است رکوع را دو برابر هميشه طول بدهد و بعد برخيزد، اگرچه بفهمد کسي ديگري هم براي اقتدا وارد شده است.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

 

جدیدترین ها در این موضوع

No image

احکام مسجد

No image

واجبات نماز

No image

نماز جماعت

No image

نماز جمعه

No image

نماز مسافر

پر بازدیدترین ها

No image

مقدمه

No image

اعتکاف

No image

تیمّم

No image

نماز قضا

No image

واجبات نماز

Powered by TayaCMS