مهریه

مهریه

آیا می توان یکی از اعضای بدن را مهریه قرار داد؟

خیر.

۸۱/۳/۲۲

آیا می توان کالا را مهریه قرار داد؟

کالا را می توان مهریه قرار داد.

۸۱/۳/۲۲

مهریه های بسیار سنگینی که غالبا قدرت بر تسلیم آنها نیست و طرفین عقد هم به این مسئله اذعان دارند در عین حال آن را قرار میدهند و در مهرنامه به صورت عندالمطالبه ذکر مینمایند آیا اساسا قرار دادن چنین مهریه هایی صحیح است؟ و بر فرض بطلان تکلیف چیست؟

۱.. مهر نصاب معین ندارد که بیش از آن جائز نباشد.

٢. سنگینی مهر که بیش از حد معقول باشد قهی است.

٣. در صورت فهی بودن مهر، نکاح باطل نمی شود.

۴. در صورت فهی بودن مهر مسما، باید مهر مثل پرداخت شود.

۱۳۸۷/۹/۲۰

عقد ازدواجی بسته شد که مهر آن عبارتند از : (۱- یک جلد کلام الله مجید ۲- تعداد ۲۰۰ قطعه سکه بهار آزادی رایج ایران به ذمه زوج و مبلغ ۵۰ میلیون ریال وجه نقد رایج ایران به انضمام دو تخته فرش دو متری نخ فرنگ به ارزش چهار میلیون ریال به ذمه پدر زوج که عندالمطالبه به زوجه بپردازد) عقد بر این مبنا جاری شده و این توضیح در عقدنامه درج گردیده که مبلغ پنجاه میلیون ریال به سه دانگ مشاع از شش دانگ یک باب خانه معین تبدیل گردد و مورد قبول واقع شد اکنون زوجه از پدر زوج مزبور منزل را مطالبه نموده و پدر زوج نیز به علت رجوع از تعهد خویش مدعی مدیونیت نسبت به وجه تعیین شده برای مهر را گشته با توجه به مراتب فوق:مسئولیت شرعی پدر زوج نسبت به زوجه، مبلغ مندرج در عقدنامه است یا منزل؟

پدر زوج حق رجوع نسبت به انتقال منزل را دارد؟

در صورت استحقاق زوجه به مطالبه وجه از پدر زوج، وجه به نرخ تورم روز باید لحاظ گردد یا همان وجه اولیه؟

مهریه به عهده شوهر است نه شخص دیگر.اگر پدر شوهر مهری که بر عهده شوهر است ضامن شود، باید بپردازد.

چون مبلغ پنجاه میلیون ریال به سه دانگ مشاع از شش دانگ یک باب خانه معین تبدیل شد، آنچه در عهده ضامن یعنی پدر شوهر مستقر شد همان سه دانگ خانه معین است. مسئولیت پدر شوهر همان خانه است نه مبلغ مزبور و پدر شوهر بدون رضایت همسر پسر، حق عدول ندارد.

آنچه در نامه جداگانه ثبت شد که پدر شوهر چهار دانگ از یک خانه معین را به پسر داد در صورتی که به قصد تفريغ ذمه خود باشد مال پسر و حق سه دانگ از آن خانه متعلق به همسر و یک دانگ دیگری مطرح نیست.

۸۸/۱/۲۹

با توجه به اینکه صداق همسرم ۵۱۴ سکه بهار آزادی به صورت عندالاستطاعه بر ذمه اینجانب میباشد و بنده نیز فعلا مستطیع به پرداخت حتى بخشی از آن هم نیستم با توجه به اینکه دین و مهریه مذکور تکلیفی است بر ذمه بنده که شرط وجوب آن حصول و ظهور عنصر خارجی بنام استطاعت است و دینی موجل نیز می باشد از منظر شرع مقدس اسلام و مذهب شیعه و دیدگاه و استنباط حضرتعالی با عنایت به وصف فوق زوجه آیا می توانند از انجام تکالیف شرعی و وظایف زناشویی خود تمکین (عام، خاص) سر باز زده و تمکین خود را منوط به قبض مهر نمایند و به این عذر و بهانه از بنده به عنوان همسر شرعی و قانونی شان تمکین نکنند یا باید تمکین نمایند؟

١. اگر مهر حال و معجل باشد زن می تواند قبل از دریافت آن تمكين نکند خواه شوهر بتواند بپردازد یا نه.

٢. اگر مهر حال و معجل باشد و مرد نتواند آن را بپردازد گر چه زن می تواند تمکین نکند ولی نمی تواند مهر را مطالبه کند.

٣. اگر مهر در ذمه و مؤجل باشد زن نمی تواند تمکین نکند.

۸۹/۳/۶

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

No image

احکام طلاق

No image

ازدواج با فرق اسلامی

No image

ازدواج موقت

No image

سببهای محرمیت

No image

شرط ضمن عقد

پر بازدیدترین ها

No image

مسائل متفرقه ازدواج

No image

ازدواج با فرق اسلامی

No image

ازدواج موقت

No image

مهریه

No image

احکام طلاق

Powered by TayaCMS