احکام کفن میت (آیت الله لطف الله صافی گلپایگانی)

احکام کفن میت (آیت الله لطف الله صافی گلپایگانی)

احکام کفن ميت

مسأله 576 :

ميت مسلمان را بايد با سه پارچه - که آنها را لنگ و پيراهن وسرتاسرى مى گويند - کفن نمايند.

مسأله 577 :

لنگ بايد از ناف تا زانو, اطراف بدن را بپوشاند.

و بهتر آن است که ازسينه تا روى پا برسد.

و پيراهن بايد از سر شانه , از دو طرف بدن , تا نصف ساق پابرسد که تمام بدن را تا نصف ساق پا بپوشاند و بهتر آن است که تا روى پا برسد ودرازى سرتا سرى بايد بقدرى باشد که بستن دو سر آن ممکن باشد و پهناى آن بايدبه اندازه اى باشد که يک طرف آن روى طرف ديگر بيايد.

مسأله 578 :

مقدارى از لنگ , که از ناف تا زانو را مى پوشاند و مقدارى از پيراهن که از شانه تا نصف سـاق را مـى پـوشـاند, مقدار واجب کفن است وآنچه بيشتر از اين مقدار در مسأله قبل گفته شد, مقدار مستحب کفن مى باشد.

مسأله 579 :

اگر ورثه بالغ باشند واجازه دهند که بيشتر از مقدار واجب کفن را -که در مسأله قـبـل گـفـته شد - از سهم آنان بردارند, اشکال ندارد واحتياط آن است که بيشتر از مقدار واجب کفن را از سهم وارثى که بالغ نشده , برندارند.

مسأله 580 :

اگـر کسى وصيت کرده باشد که مقدار مستحب کفن را از ثلث مال اوبردارند, يا وصـيـت کـرده باشد ثلث مال را به مصرف خود او برسانند ولى مصرف آن را معين نکرده باشد, يا فـقـط مـصـرف مقدارى از آن را معين کرده باشد, مى توانندمقدار مستحب کفن را از ثلث مال او بردارند.

مسأله 581 :

اگر ميت وصيت نکرده باشد که کفن را از ثلث مال او بردارندوبخواهند از اصل مال بـردارنـد احـوط آن است که در تکفين او به مقدار واجب کفن که قيمتش مطابق شان ميت باشد اکتفا نمايند.

مسأله 582 :

کفن زن بر شوهر است , اگرچه زن از خود, مال داشته باشد وهمچنين اگر زن را به شـرحـى که در کتاب طلاق گفته مى شود, طلاق رجعى بدهند وپيش از تمام شدن عده بميرد, شوهرش بايد کفن او را بدهد وچنانچه شوهر بالغ ‌نباشد يا ديوانه باشد ولى شوهر بايد از مال او کفن زن را بدهد.

مسأله 583 :

کفن ميت بر خويشان او واجب نيست , اگر چه مخارج او درحال حيات بر آنان واجب باشد.

مسأله 584 :

احـتياط واجب آن است که هر يک از سه پارچه کفن بقدرى نازک نباشد, که بدن ميت از زير آن پيدا باشد.

مسأله 585 :

کفن کردن با پوست مردار وچيز غصبى , اگر چيز ديگرى هم پيدانشود, جايز نيست .

و چنانچه کفن ميت غصبى باشد وصاحب آن راضى نباشد,بايد از تنش بيرون آورند, اگر چه او را دفن کرده باشند.

مسأله 586 :

کفن کردن ميت با چيز نجس وبا پارچه ابريشمى خالص , ياپارچه اى که با طلا بافته شده جايز نيست , ولى در حال نا چارى اشکال ندارد.

مسأله 587 :

کفن کردن با پارچه اى که از پشم يا موى حيوان حرام گوشت تهيه شده , در حال اخـتـيار جايز نيست , و احتياط واجب آن است که با پوست حيوان حلال گوشتى هم که به دستور شـرع ذبـح شده , ميت را کفن نکنند, ولى اگر کفن از مووپشم حيوان حلال گوشت باشد اشکال ندارد, اگرچه احتياط مستحب آن است که با اين دو هم کفن ننمايند.

مسأله 588 :

اگر کفن ميت به نجاست خود او, يا به نجاست ديگرى نجس شود,چنانچه کفن ضـايع نمى شود, بايد مقدار نجس را بشويند يا ببرند, اگر چه بعد ازگذاشتن در قبر باشد و اگر شستن يا بريدن آن ممکن نيست , در صورتى که عوض کردن آن ممکن باشد, بايد عوض نمايند.

مسأله 589 :

کـسـى کـه براى حج يا عمره احرام بسته اگر بميرد, بايد مثل ديگران کفن شود وپوشاندن سر وصورتش اشکال ندارد.

مسأله 590 :

مستحب است انسان در حال سلامت کفن و سدر و کافور خود راتهيه کند.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

نظر سایر مراجع

جدیدترین ها در این موضوع

استفتائات نذر

استفتائات نذر

یائِسِه

یائِسِه

وثیقه

وثیقه

نفقه

نفقه

No image

نری

Powered by TayaCMS