احکام مصدود

احکام مصدود

احکام مصدود

مسأله 438 : مصدود : کسى که است که پس از بستن احرام، دشمن و مانند آن مانع از رسيدن او به اماکن مقدسه جهت انجام مناسک حج يا عمره ميشود.

مسأله 439 : مصدود در عمره مفرده، اگر قربانى به همراه خود آورده باشد، جايز است با کشتن قربانيس در همان جائى که جلو او گرفته شده، از احرام بيرون رود. و اگر قربانى به همراه نياورده باشد و بخواهد از احرام بيرون رود، بايد گاو يا گوسفند يا شتر را تهيه و آن را قربانى کند، و بنابر احتياط بدون آن از احرام بيرون نمى رود.

و احتياط واجب آن است که تراشيدن سر يا کوتاه کردن آنرا ضميمه قربانى در هر دو صورت گذشته نمايد.

و اما مصدود در عمره تمتع، اگر مصدود از حج نيز باشد حکمش همان است که گذشت، و اگر نباشد، مانند اينکه شخصى را از رسيدن به خانه خدا قبل از وقوفين فقط منع کننده، بعيد نيست تکليف چنين شخصى مبدل به حج افراد شود.

مسأله 440 : مصدود در حج تمتع، اگر از رسيدنش به وقوفين يا مشعر بتنهائى منع شده باشد، احتياط اين است که طواف وسعى نمايد، و سر خود را بتراشد، و گوسفندى را قربانى کند، و سپس از احرام بيرون رود.

و اگر از طواف وسعى منع شده باشد و نگذارند به جايگاه طواف وسعى برود، در اين صورت اگر نتواند نائب بگيرد و بخواهد از احرام بيرون رود، احتياط اين است که قربانى کند و سر خود را بتراشد يا کوتاه کند.

و اگر بتواند نائب بگيرد، بعيد نيست که نائب گرفتن کفايت کند، بنابر اين براى طواف وسعى نائب مى گيرد، و نماز طواف را خود پس از طواف نائب به جا مى آورد.

و اگر از رسيدنش به منى جهت بجا آوردن اعمال آنجا جلوگيرى شواد، در اين صورت اگر بتواند نائب بگيرد، بايد نائب جهت رمى و قربانى کردن بگيرد، و پس از آن سر خود را بتراشد يا کوتاه کند، و موى خود را در صورت امکان نيز به منى بفرستد، و باقى مناسک را بجا آورد. و اگر نتواند نائب بگيرد، واجب نيست قربانى کند، ولى بجاى آن روزه بگيرد، همچنان که واجب نيست رمى کند ـ اگر چه احتياط اين است که خودش شخصاً رمى را در سال آينده بجا آورد، در صورتى که به حج برود، و يا توسط نائبش، در صورتى که به حج نرود ـ سپس باقى مناسک حج را، از سر تراشيدن يا کوتاه کردن، و اعمال مکه، بجا أورد، و پس از أن همه محرمات احکام بر او حلال مى شوند حتى زنها، و نيازى به هيچ چيز ديگرى نيست.

مسأله 441 : کسى که از حج و يا عمره او جلو گيرى شده، اگر با قربانى کردن از احرامش بيرون رفت، کفايت از حج و يا عمره براى او نمى کند، پس اگر قصد داشته حجت الاسلام بجا أورد و جلو او را گرفته اند، و با قربانى از احرامش بيرون رفته، بايد حجت الاسلام را بعداً بجا آورد، در صورتى که استطاعتش باقى بماند يا حج در ذمه او مستقر شده باشد.

مسأله 442 : در صورتى که از بازگشت شخص به منى جهت شب ماندن و رمى جمرات جلوگيرى شود ضررى به صحت حج شخص نميرساند، و حکم مصدود بر او جارى نمى شود و بنابر احوط و اولى براى رمى در همان سال در صورت امکان نائب بگيرد، و در صورت ناتوانى از نائب گرفتن، در سال آينده خودش شخصاً قضاى آن را بجا آورد، در صورتى که به حج برود، و يا نائب قضاى آن را بجا آورد، در صورتى که به حج نرود.

مسأله 443 : قربانى که بايد مصدود آن را بکشد فرق نمى کند گاو يا شتر و يا گوسفند باشد، و در صورت عدم تمکن از تهيه قرباني، احتياط اين است که ده روز بجاى آن روزه بگيرد.

مسأله 444 : کسى که احرام حج بسته است، اگر قبل از وقوف در مشعر با زن خود نزديکى کند، واجب است ـ همچنان که در محرمات احرام ذکر شد ـ حج خود را به اتمام برساند و آن را دوباره بجا آورد، بنابر اين اگر جلو اتمام او را گرفتند، حکم مصدود بر او جارى مى شود، ولى زياده بر قربانى که بايد جهت بيرون آمدن از احرام بکشد، بايد کفاره جماع را نيز بدهد.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

نظر سایر مراجع

No image

احکام مصدود

جدیدترین ها در این موضوع

استفتائات نذر

استفتائات نذر

یائِسِه

یائِسِه

وثیقه

وثیقه

نفقه

نفقه

No image

نری

پر بازدیدترین ها

No image

واجبات طواف

No image

وصیت به حج

No image

احکام نیابت

No image

حج تمتع

Powered by TayaCMS