بيرون بردن لوازم مسجد
74-س:چند عدد بخارى چوب سوز را قبلاوقف مسجد نمودهاند و فعلا با تعويض بخاريها، ديگراحتياجى به آنها در اين مسجد نيست و مسجدى دريک روستا احتياج مبرم به بخارى دارد،با امام جماعتمسجد شهر در اين مورد مشورت شد که ايشان اجازهاستفاده از آنها را بدهند امام فرمودند:نامهاى به حضورامام بنويسيد اگر حضرت امام اجازه دادند مانعى ندارد، لذا از حضور حضرت امام تقاضا مىشود نظر مبارک رادر جواز يا عدم جواز بيان فرماييد. ج-اگر مسجدى که بخارى براى آن وقفشده احتياج ندارد،مىتوانند با نظرمتصدى شرعى، در مسجد ديگر از آناستفاده نمايند (1) .
75-س:آيا جايز است لوازم مسجد،از قبيل کولر،بلندگو و فرش جهت استفاده شخصى فاتحه وعروسى و يا استفاده پيشنماز مسجد از مسجد خارجشود؟
ج-تابع کيفيت وقف است اگر براى استفادهدر مسجد وقف شده،بيرون بردن از مسجدجايز نيست (2) .
76-س:آيا بردن فرش مسجد قديم در مسجدجديد متصل جايز است؟
ج-اگر جزء مسجد قديم محسوب استجايز است (3) .
77-س:عدهاى از افراد خير پولى براى خريدناجناسى که مورد احتياج مسجد است مىدهند و آناجناس به نام مسجد خريدارى مىشود،آيا مىتوان ازآنها در خارج از مسجد براى کارهاى خير استفادهنمود؟
ج-اگر براى خصوص مسجد مزبوردادهاند در خصوص آن مسجد از آناستفاده شود (4) .
78-س:در مسجد گليمهايى است که درحاشيهاش نوشته شده وقف مسجد است و اجازه خارجکردن از مسجد نيست،فعلا فرشهاى قيمتى براى آنمسجد آورده و فرش نموده و گليمها را برداشته وحجرات همان مسجد را که در حياط مسجد استفرش نمودهاند و طلاب علوم دينيه در آنها ساکنهستند.آيا اشکالى دارد يا خير؟
ج-در فرض سوال گليم مسجد را زير فرش خود مسجد،پهن کنند و به جاى ديگر نبرند (5) .
آيتالله گلپايگانى قدسسره