احکام بیمه (آیت الله حسین مظاهری)

احکام بیمه (آیت الله حسین مظاهری)

بيمه

مسأله :

بيمه عقدى است بين بيمه کننده و بيمه‌گر (دولت، شرکت، شخص) و لازم الاجرا مى‌باشد و با هر لفظى چه عربى و يا غير عربى يا با هر کارى نظير کتابت، اجرا مى‌شود، و آن عقد اين است که بيمه‌گر در برابر پولى که مى‌گيرد خسارتهاى وارده را جبران مى‌کند و آن اقسامى دارد: بيمه تجارتى، ساختمانى، وسايل نقليه، کارمندان و کارگران، بيمه عمر و مانند آن، که همه اقسام آن صحيح و لازم الاجر است.

مسأله :

طرفين بيمه بايد رشيد باشند و بتوانند در مال خود تصرّف کنند و قرارداد از روى اراده و اختيار انجام شود و بايد مجهول نباشد و تمام خصوصيّات را معيّن کنند، مثلاً تعيين کنند مورد بيمه را يا اقساطى که بيمه کننده بايد بپردازد و همچنين تعيين کنند خطرهايى که موجب خسارت مى‌شود و تعيين کنند قيمت چيزى که بيمه شده است و مانند آن.

مسأله :

اگر دو نفر يا بيشتر، شرکتى يا مؤسّسه‌اى و مانند آن را تأسيس کنند و هر يک از شرکاء و يا يکى از آنها شرط کند که چنانچه ضرر يا حادثه‌اى واقع شود آن ضرر را جبران کند، در صورت وقوع حادثه واجب است به اين شرط عمل شود.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

پر بازدیدترین ها

No image

احکام خرید و فروش (آیت الله عبدالله جوادی آملی)

بر هر بالغ و عاقل، لازم است احکام معاملات را برابر فتوای فقيهان جامع شرایط یاد بگیرد تا به حرام آلوده نشود و معامله باطلی انجام ندهد....
No image

شرایط فروشنده و خریدار (آیت الله عبدالله جوادی آملی)

فروشنده و خریدار باید دارای اوصاف زیر باشند: ۱. بالغ باشند. ۲- عاقل باشند، نه دیوانه. ۳. رشید باشند، نه سفيه. ۴. قصد جدی نسبت به معامله داشته باشند، نه شوخی. ۵. مجبور دیگری نباشند، بلکه مختار باشند.....
Powered by TayaCMS