مسائل دیگر حلق و تقصیر در حج و عمره

مسائل دیگر حلق و تقصیر در حج و عمره

مسائل ديگر حلق و تقصير در حج و عمره

سوال 263 :

اگر وظيفه شخصى حلق نمودن باشد نه تقصير، و حلق نمودن، باعث خونريزى شود، تکليفش چيست؟

جواب :

در صورتى که بتواند بدون خونريزى، سر را با ماشين ته زنى که با استعمال آن عرفا حلق صدق مى‌کند، بتراشد، تيغ زدنى که موجب خونريزى است، اشکال دارد و در صورت عدم امکان، به احتياط واجب بايد سر را با تيغ بتراشد.

سوال 264 :

کسى که هنوز حلق يا تقصير نکرده، سر حاجى ديگر را مى‌تراشد. آيا براى اين کار بايد کفّاره بدهد يا نه؟ و آيا اين سر تراشيدن، براى کسى که سرش تراشيده شده، کافى است يا خير؟

(561)

جواب :

گرچه عمل او جايز نيست، ولى کفّاره ندارد و اکتفا کردن به حلق يا تقصيرى که توسط چنين کسى انجام شده، محلّ اشکال است.

سوال 265 :

من خيلى وقت پيش، دو بار عمره به جا آوردم و در آن موقع با واجبات عمره به درستى آشنا نبودم. در عمره اول، تقصير را انجام دادم؛ ولى در عمره دوم نمى‌دانم که تقصير را به جا آورده‌ام يا نه؛ اما مى‌دانم که اعمال عمره را به همراه راهنمايى که آشناى به مسائل شرعى بود، انجام دادم. اکنون سوالم اين است که عمره دوم، چه حکمى دارد؟

جواب :

در مفروض سوال، عمره شما صحيح است و تقصير کردن لازم نيست.

سوال 266 :

آيا مى‌توان پس از پايان سعىِ عمره تمتّع در ماه ذى الحجّه و پيش از تقصير نمودن، از مکه خارج شد و مثلاً به جدّه رفت و در جدّه تقصير نمود و پس از چند روز و نزديک به اعمال حجّ تمتّع به مکه آمد؟

جواب :

بنابر احتياط واجب جايز نيست.

سوال 267 :

کسى که در عمره مفرده، از روى جهل يا فراموشى، تقصير را بعد از طواف نساء انجام داده است، آيا عمره‌اش صحيح است؟

جواب :

در فرض مذکور، عمره‌اش صحيح است؛ ولى احتياطا بايد طواف نساء و نماز آن را اعاده کند و اگر خودش نمى‌تواند برگردد، بايد کسى را نايب بگيرد تا آنها را از جانب او انجام دهد.

Powered by TayaCMS