لقطه

لقطه

لقطه

سوال 1259 :

چيزى که پيدا مى شود , در روزگار ما چگونه بايد تلاش کرد تا به دست صاحب آن برسد ؟

جواب :

در صـورتى که علامتى داشته باشد و احتمال داده شود که باتعريف صاحبش را پيدا کنند , تعريف لازم اسـت , مـگر چيزهاى که ارزشى که اگر کم شود يا جا بماند در جايى , صاحبش از آن اعراض مـى کـنـد , مـثـل قـوطى کـبريت يا مداد و امثال آن که در اين صورت , تعريف لازم نيست .

و در مواردى که تعريف لازم است ,بايد در جاهايى که گم شده ها را اعلام مى کنند و افرادى که مالشان گم شده به آن جا رجوع مى کنند , اعلام شود , ولو به واسطه نصب اعلاميه , واللّه العالم .

سوال 1260 :

کوپنى باطله پيدا شد , وظيفه چيست ؟

جواب :

بايد از طرف صاحبش به فقير صدقه بدهد .

واگر خوف آن باشدکه تا به دست فقير برسد و فقير از آن اسـتفاده کند کوپن باطل شود , آن را به فروشد يا خودش کوپن را بردارد و قيمت آن را به فقير صدقه بدهد , واللّه العالم .

سوال 1261 :

قـرآنـى را در يکى از پارکها پيدا کردم و آن را برداشتم ,لطلفا بفرماييد تکليفا نسبت به آن چيست ؟

جواب :

اگـر از پـيدا کردن صاحبش ماءيوسيد آن را به فقيرى که احتياج به قرآن دارد , از طرف صاحبش صدقه بدهيد , واللّه العالم .

سوال 1262 :

در مـيـان اتـوبـوس هـا و خودروهاى مسافربرى وچاى خانه ها و مهمان پذيرها وغيره اگر چيزى پيدا شود , حکم لقطه را دارد ؟

جواب :

حـکم مال مجهول المالک را دارد , در صورتى که صاحب مال , آن راجا گذاشته باشد , مثل کيف دستى و بغچه لباس , و اگر از شخص افتاده باشد , حکم لقطه را دارد , واللّه العالم .

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

نظر سایر مراجع

پر بازدیدترین ها

No image

شک در وضو

No image

موانع رسیدن آب به پوست

No image

نماز قضاء

No image

خمس مغازه ‌ها

No image

احکام غسل جنابت

Powered by TayaCMS