مسائل ديگر احرام
سوال 149 :
خانمى براى عمره مفرده مُحرم شده است و قبل از انجام اعمال عمره، حيض مىشود و به جهت اين که قبل از پاک شدن از حيض کاروان آنها بر مىگردد، خودش نمىتواند اعمال را انجام دهد و از طرفى نتوانسته نايب بگيرد و همين طور به وطن خود بازگشته است. حکم شرعى او چيست؟
جواب :
در فرض مذکور، زن بر احرام خود باقى است و واجب است به مکه برگردد و اعمال عمره مفرده را انجام دهد و اگر نمىتواند، بايد نايب بگيرد تا اعمال عمره را به نيابت از او انجام دهد؛ ولى تقصير را بايد خود او انجام دهد.
سوال 150 :
بعضى از حجّاج، بعد از انجام عمره مفرده يا بعد از اتمام مناسک حج
(532)
از مکه خارج مىشوند. آيا وقتى که بخواهند وارد مکه شوند، واجب است احرام ببندند؟ و اگر حکم مسأله را ندانند، کفّاره برعهده آنها مىآيد يا خير؟
جواب :
اگر در همان ماهى که عمره را انجام دادهاند به مکه بازگردند، مُحرم شدن لازم نيست؛ ولى اگر در ماه بعد برگردند، لازم است که در ميقات مُحرم شوند و اگر احرام نبندند، چه در صورت علم به مسأله که معصيت کردهاند و چه در صورت جهل به مسأله، کفّاره برعهده آنها نمىآيد.
سوال 151 :
فردى از روى غفلت يا فراموشى، بدون احرام وارد مکه مىشود و سپس ميل پيدا مىکند که در مکه باقى بماند. آيا جايز است به همين صورت در مکه بماند يا بايد خارج شود؟ اگر واجب است که خارج شود، آيا مىتواند پس از خروج از مکه به وطنش باز گردد يا حتما بايد در ميقات مُحرم شود و عمره به جا آورد؟
جواب :
احتياط واجب اين است که از مکه خارج شود؛ ولى چنانچه قصد بازگشت به مکه را ندارد، واجب نيست براى انجام عمره در يکى از مواقيت مُحرم شود.
سوال 152 :
کسى که عمدا و بارها بدون احرام وارد مکه شده، آيا فعلاً وظيفهاى شرعى بر عهدهاش هست يا خير؟ و آيا امور زناشويى بر او حلال است يا حرام؟
جواب :
گرچه شخص مذکور، مرتکب معصيت شده است و بايد از آن توبه کند، ولى وظيفهاى برعهده او نيست و هيچ يک از محرّمات احرام و از آن جمله امور زناشويى بر او حرام نيست.
سوال 153 :
آيا مىتوان بچه مميّز را بدون احرام، وارد مکه نمود؟
جواب :
جايز است.