صید ماهی (آیت الله سید علی محمد دستغیب)

صید ماهی (آیت الله سید علی محمد دستغیب)

صيد ماهى‌

مسأله 2708 :

اگر ماهى فَلس دار را زنده از آب بگيرند و بيرون آب جان دهد، پاک و خوردن آن حلال است و چنانچه در آب بميرد پاک است ولى خوردن آن حرام مى‌باشد مگر اينکه در تور ماهيگير در آب بميرد که در اين صورت خوردنش حلال است. و ماهى بى فلس را اگرچه زنده از آب بگيرند و بيرون آب جان دهد حرام است.

مسأله 2709 :

اگر ماهى از آب بيرون بيفتد، يا موج آن را بيرون بيندازد، يا آب فرو رود و ماهى در خشکى بماند، چنانچه پيش از آن که بميرد، با دست يا به وسيله ديگر کسى آن را بگيرد، بعد از جان دادن حلال است.

مسأله 2710 :

کسى که ماهى را صيد مى‌کند، لازم نيست مسلمان باشد و در موقع گرفتن، نام خدا را ببرد، ولى مسلمان بايد بداند که آن را زنده از آب گرفته و در خارج آب مرده يا در تور او در آب مرده است.

مسأله 2711 :

ماهى مرده‌اى که معلوم نيست آن را زنده از آب گرفته‌اند يا مرده، چنانچه در دست مسلمان باشد، حلال است. و اگر در دست کافر باشد، اگرچه بگويد آن را زنده گرفته‌ام، حرام مى‌باشد، مگر اينکه اطمينان حاصل شود يا دو شاهد عادل شهادت دهند که راست مى‌گويد.

مسأله 2712 :

خوردن ماهى زنده اشکال ندارد.

مسأله 2713 :

اگر ماهى زنده را بريان کنند، يا در بيرون آب پيش از جان دادن بکشند، خوردن آن اشکال ندارد.

مسأله 2714 :

اگر ماهى را بيرون آب دو قسمت کنند و يک قسمت آن در حالى‌که زنده است در آب بيفتد، خوردن قسمتى را که بيرون آب مانده اشکال ندارد.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

 

جدیدترین ها در این موضوع

No image

وطن

No image

عبور مسافر از وطن خود

No image

اعراض از وطن

No image

تبعیت زن و اولاد در وطن

No image

قصد اقامت

پر بازدیدترین ها

No image

سفر معصیت

No image

عبور مسافر از وطن خود

No image

قبله

No image

اعراض از وطن

No image

نماز قضا

Powered by TayaCMS