هيأت
تصرف در اموال هيأت
سوال 896 :
هيئتى داريم که با همت بچههاى محل تأسيس شده است از سال 77 تاکنون به مرور و با کمک افراد وسايلى از قبيل دستگاه صوتى، وسليل چراغانى، ظروف و... براى هيئت تهيه کردهايم ولى کسى آنها را وقف نکرده است که بگويد اينها وقف هيئت است بلکه کم کم که مردم کمک نقدى کردهاند بنا به نياز هيئت وسايل تهيه شده است. حال سوال اين است که اين وسايل چه حکمى دارد و آيا مىشود آنها را به افراد و اعضا هيئت جهت استفاده قرض داد با توجه به اينکه وسايل متعلق به شخص خاصى نيست و متعلق به هيئت است؟ و يا آيا مىشود وسايل را به افراد مختلف کرايه داد و هزينه دريافتى را صرف مخارج هيئت کرد؟
جواب :
اگر وقف بودن آنها محرز نيست کيفيّت استفاده از آنها، تابع اجازه اهدا کنندگان پول است.
ضمان خسارات وارده به اموال هيأت
سوال 897 :
مسؤول يک هيأت عزادارى براى تهيه امکانات و هزينه جارى هيأت از بانک مبلغى را به عنوان وام مضاربه به نيابت از هيأت دريافت مىکند و با بانک صلح مىکند در صورت منفعت و ضرر اصل وام و سود تعيين شده به بانک داده شود و اين وام در مدت سه ماه هزينه اجاره مغازه و حقوق کارکنان و دکور مغازه و خريد جنس مىشود اما بعد از مدتى بدليل عدم فروش مناسب، مغازه بسته مىشود. چه کسى ضامن اين خسارتها است؟ در صورت تفريط در مضاربه خسارت متوجه چه کسى مىباشد؟ و تشخيص آن با چه کسى است؟
جواب :
اگر مسئول هيئت به وکالت صريح از اعضاى هيئت اقدام به دريافت وام جهت تهيه امکانات و هزينههاى جارى هيئت نموده، همه اعضاى هيئت ضامن خسارت وارده هستند وگرنه شخص مسئول هيئت که پيش خود اقدام به دريافت وام نموده ضامن خسارت وارده است و اگر خسارت وارده در اثر تفريط باشد، هر کس که تفريط نموده ضامن است و تشخيص آن با اعضاى هيئت و عرف است.