احکام کفالت (آیت الله حسین وحید خراسانی)

احکام کفالت (آیت الله حسین وحید خراسانی)

احکام کفالت

مسأله 2375 :

کفالت آن است که انسان متعهد شود هر وقت طلبکار بدهکار را خواست به او تسليم کند ، و به کسى که اين طور متعهد مى شود کفيل مى گويند .

مسأله 2376 :

کفالت در صورتى صحيح است که کفيل به هر لفظى - اگرچه عربى نباشد - يا به عملى به طلبکار بفهماند که من متعهدم هر وقت بدهکار خود را بخواهى به تو تسليم کنم ، و طلبکار يا ولى او هم قبول نمايد .

مسأله 2377 :

کفيل بايد عاقل و بالغ باشد ، و بايد سفيه و مفلس نباشد در صورتى که مستلزم تصرف در مال باشد ، مگر با اذن يا اجازه ء ولى سفيه و طلبکاران مفلس ، و او را بر کفالت بنا حق اکراه نکرده باشند ، و بتواند کسى را که کفيل او شده حاضر نمايد .

مسأله 2378 :

يکى از پنج چيز کفالت را به هم مى زند : اول : کفيل بدهکار را به طلبکار تسليم نمايد ، يا بدهکار خودش را تسليم کند ، يا شخص ديگرى او را تسليم نمايد و طلبکار هم قبول کند . دوم : طلب طلبکار داده شود . سوم : طلبکار از طلب خود بگذرد ، يا به ديگرى به بيع يا صلح يا حواله و مانند اينها منتقل کند . چهارم : بدهکار بميرد . پنجم : طلبکار کفيل را از کفالت آزاد کند .

مسأله 2379 :

اگر کسى به زور يا به حيله اى بدهکار را از دست طلبکار رها کند ، چنانچه طلبکار دسترسى به او نداشته باشد ، کسى که بدهکار را رها کرده بايد او را به طلبکار تسليم کند ، و اگر تسليم نکرد بايد طلب او را بپردازد .

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

نظر سایر مراجع

 

جدیدترین ها در این موضوع

No image

آیة الکرسى

No image

صلوات برپیامبر

No image

قرآن بعد از نماز صبح

No image

بعد از نماز ظهر

پر بازدیدترین ها

No image

تفصیل احکام

No image

تفصیل احکام

No image

تفصیل احکام

No image

حدیث شریف

No image

تفصیل احکام

Powered by TayaCMS