گفتار در حج مستحبى

گفتار در حج مستحبى

گفتار در حج مستحبى

مساءله 1 - براى کسى که شرائط وجوب حج يعنى بلوغ و استطاعت و غير آنرا ندارد مستحب است ، تا جائى که ممکن است حج بجاى آورد، و همچنين براى کسى که حج واجب راآورده اين استحباب هست ، و مستحب است آنرا تکرار کند بلکه همه ساله بجاى آورد ترک آن در پنج سال متوالى مکروه است و مستحب است هنگام بيرون آمدن از مکه نيت برگشتن را داشته باشد و قصد برنگشتن به آن مکروه است .

مساءله 2 - مستحب است که آدمى تبرعا و بدون گرفتن اجرت به نيابت از مرده و زنده خويشاوندان و غير آنان و همچنين به نيابت از معصومين عليهم السلام حج بجاى آورد، و از طرف آنان طواف کند البته اين استحبابا در وقتى است که منوب عنه در مکه حاضر نباشد و يا اگر حاضر است نمى تواند حج بجاى آورد و مستحب است انسان ديگرى را به حج بفرستد چه اينکه آن ديگرى مستطيع باشد و يا نباشد و جائز است از زکاة هزينه حج کسى را داد که استطاعت آنرا ندارد.

مساءله 3 - براى کسى که هزينه حج را ندارد مستحب است زاد وراحله آنرا قرض کند البته اين در صورتى است که اطمينان داشته باشدبه اينکه مى تواند آن قرض را بپردازد.

مساءله 4 - مستحب است در سفر حج زياد خرج کند و آوردن حج بهتر از آن است که هزينه آن را صدقه دهد.

مساءله 5 - آوردن حج با مال حرام جائز نيست ولى با مال مشتبه از قبيل جائزه اى که سلطان جور به کسى بدهد و او علمى به حرمت آن مال نداشته باشد جائز است .

مساءله 6 - جائز است اينک ثواب حج را بعد از تمام شدن آن به ديگرى اهدا کند همچنانکه مى تواند قبل ازشروع اهداء به غير را نيت کند.

مساءله 7 - براى کسى که مالى آن که با آن حج برود ندارد مستحب است هر چند به نحو اجير شدن از طرف غير آنرا بياورد.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

Powered by TayaCMS