وقت نماز مغرب و عشا (آیت الله سید علی سیستانی)

وقت نماز مغرب و عشا (آیت الله سید علی سیستانی)

وقت نماز مغرب و عشا

مسأله 743 :

احتياط واجب آن است که قبل از اين که سرخى طرف مشرق - که بعد از غروب آفتاب پيدا مى شود - از بالاى سر انسان بگذرد انسان نماز مغرب را بجا نياورد.

مسأله 744 :

وقت نماز مغرب و عشا براى شخص مختار تا نيمه شب امتداد دارد , و اما براى شخص مضطر - که يا از روى فـرامـوشـى يـا بـه سبب خواب يا حيض و مانند اينها نماز را پيش از نيمه شب نخوانده - وقت نماز مـغـرب و عـشا تا طلوع فجر ادامه دارد , ولى در هر صورت در حال التفات ترتيب بين آن دو معتبر است , يعنى نماز عشا در صورتى که با التفات , قبل از نماز مغرب خوانده شود باطل است مگر اين که از وقت بيش از مقدار اداء نماز عشا نمانده باشد , که در اين صورت لازم است نماز عشا را قبل از نماز مغرب بخواند.

مسأله 745 :

اگر کسى اشتباها نماز عشا را پيش از نماز مغرب بخواند , و بعد از نماز ملتفت شود , نمازش صحيح است , و بايد نماز مغرب را بعد از آن بجا آورد.

مسأله 746 :

اگر پيش از خواندن نماز مغرب , سهوا مشغول نماز عشا شود , و در بين نماز بفهمد که اشتباه کرده , چنانچه به رکوع رکعت چهارم نرفته است , بايد نيت را به نماز مغرب برگرداند , و نماز را تمام کند و بعد نـمـاز عـشـا را بخواند , و اگر به رکوع رکعت چهارم رفته است مى تواند نماز عشا را تمام کرده و بعد نماز مغرب را بجا آورد.

مسأله 747 :

آخر وقت نماز عشا براى شخص مختار - همچنان که گذشت - نصف شب است .

و شب از اول غروب است تا طلوع فجر.

مسأله 748 :

اگـر از روى اخـتيار نماز مغرب يا عشا را تا نصف شب نخواند بنابر احتياط واجب بايد تا قبل از اذان صبح بدون اين که نيت ادا و قضا کند آن نماز را بجا آورد.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

استفتائات نذر

استفتائات نذر

یائِسِه

یائِسِه

وثیقه

وثیقه

نفقه

نفقه

No image

نری

Powered by TayaCMS