6- فرو بردن سر در آب (آیت الله حسین وحید خراسانی)

6- فرو بردن سر در آب (آیت الله حسین وحید خراسانی)

6 - فرو بردن سر در آب

مسأله 1616 :

اگر روزه دار عمدا تمام سر را در آب فرو برد ، اگر چه باقى بدن او از آب بيرون باشد ، روزه اش باطل مى شود ، ولى اگر تمام بدن را آب بگيرد و مقدارى از سر بيرون باشد ، روزه اش باطل نمى شود .

مسأله 1617 :

اگر نصف سر را يک دفعه و نصف ديگر آن را دفعهء ديگر در آب فرو برد ، روزه اش باطل نمى شود .

مسأله 1618 :

اگر شک کند که تمام سر زير آب رفته يا نه ، روزه اش صحيح است ، ولى اگر به قصد اين که تمام سر را زير آب ببرد در آب فرو رود و شک کند تمام سر زير آب رفته يا نه ، روزه اش باطل است ، ولى کفاره ندارد .

مسأله 1619 :

اگر تمام سر زير آب برود ولى مقدارى از موها بيرون بماند ، روزه اش باطل مى شود .

مسأله 1620 :

سر فرو بردن در غير آب از مايعات - مانند شير و آب مضاف - روزه را باطل نمى کند ، و بنابر احتياط واجب از فرو بردن سر در گلاب اجتناب کند .

مسأله 1621 :

اگر روزه دار بى اختيار در آب بيفتد و تمام سر او را آب بگيرد ، يا فراموش کند که روزه است و سر در آب فرو برد ، روزه ء او باطل نمى شود .

مسأله 1622 :

اگر به خيال اين که آب سر او را نمى گيرد ، خود را در آب بيندازد و آب تمام سر او را بگيرد ، روزه اش اشکال ندارد .

مسأله 1623 :

اگر فراموش کند که روزه است و سر را در آب فرو برد ، يا ديگرى به زور سر او را در آب فرو برد ، چنانچه در زير آب يادش بيايد که روزه است يا آن کس دست بردارد ، بايد فورا سر را بيرون آورد ، و چنانچه بيرون نياورد روزه اش باطل مى شود .

مسأله 1624 :

اگر فراموش کند که روزه است و به نيت غسل سر را در آب فرو برد ، روزه و غسل او هر دو صحيح است .

مسأله 1625 :

اگر بداند که روزه است و عمدا براى غسل سر را در آب فرو برد ، چنانچه روزه ء او روزه ء ماه رمضان باشد ، روزه و غسل او هر دو باطل است ، و همچنين است حکم روزه ء قضاى ماه رمضانى که براى خودش به جا مى آورد بعد از زوال بنابر احتياط ، ولى اگر روزه ء مستحب باشد يا روزه ء واجب ديگرى باشد - چه واجب معين باشد ، مانند روزه اى که نذر کرده باشد در روز معين بگيرد ، و يا غير معين باشد مانند روزه ء کفاره - غسل او صحيح است و روزه اش باطل مى شود .

مسأله 1626 :

اگر براى آن که کسى را از غرق شدن نجات دهد ، سر در آب فرو برد ، اگر چه نجات دادن او واجب باشد ، روزه اش باطل مى شود .

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

No image

منزل دوم

No image

منزل سوم

No image

«مستحبات احرام»

No image

مستحبات دخول حرم

No image

مستحبات طواف

پر بازدیدترین ها

No image

«مستحبات احرام»

No image

مستحبات طواف

No image

اول: احرام

No image

مستحبات دخول حرم

Powered by TayaCMS