وکالت در قربانى

وکالت در قربانى

وکالت در قربانى

مسأله 904 ـ محرم مى تواند در قربانى به ديگرى وکالت دهد تا قربانى او را انجام دهد، حتى اگر خودش توانايى داشته باشد. و در اين فرض وکيل بايد نيت کند، و احتياطاً خود شخص هم نيت کند.

مسأله 905 ـ کسى که حج نيابى بجا مى آورد مى تواند براى قربانى به فرد ديگرى وکالت بدهد. و در اين فرض ذابح و نايب بايد نيت قربانى حج منوب عنه را بکند.

مسأله 906 ـ بدون اخذ وکالت نمى توان قربانى ديگرى را ذبح کرد. اگرچه بداند او راضى است; بنابراين اگر کسى براى دوست يا همسر خود که حتى مخارج حج او را عهده دار است، بدون اينکه از آنها وکالت بگيرد قربانى کند، کفايت نمى کند. اگرچه مطمئن است وقتى

(313صفحه)

به او بگويد خوشحال مى شود.

مسأله 907 ـ احتياط واجب آن است که وکيل مؤمن باشد، اما ذابح که فقط مأمور کشتن حيوان است لازم نيست مؤمن باشد، و در اين صورت اگر خود فرد يا وکيل مؤمن نيت قربانى و قصد قربت را بکند، و او فقط حيوان را ذبح کند، صحيح و مجزى است.

مسأله 908 ـ اگر دو يا چند نفر فردى را وکيل کنند تا براى آنها گوسفند بخرد و قربانى کند، آن فرد بايد معين کند که هر گوسفند را براى چه کسى قربانى مى کند. و اگر جداگانه هر يک را مشخص نکند کفايت نمى کند و مجزى نيست.

مسأله 909 ـ در فرض سابق لازم نيست در موقع خريد هم هر گوسفند را با پول يک فرد مشخص بخرد، بلکه مى تواند تمام پولها را روى هم گذاشته و با پول مشترک چند گوسفند بخرد، و هر گوسفند را براى يک نفر ذبح کند.

مسأله 910 ـ کسى که از طرف حجاج وکيل در قربانى شده اگر شک کند که از طرف فلان شخص قربانى

(314صفحه)

کرده يا خير، بايد بنا را بگذارد که قربانى نکرده است.

مسأله 911 ـ وکالت دهنده بايد علم يا اطمينان پيدا کند که وکيل قربانى را ذبح کرده، اگرچه به او خبر ندهد، و صرف گمان کفايت نمى کند.

مسأله 912 ـ اگر به ديگرى وکالت داد و بعد شک کرد که آيا وکيل قربانى را صحيح انجام داده يا خير، به شک خود اعتنا نکند.

مسأله 913 ـ اگر نايب قربانى را فراموش کند، حج منوب عنه صحيح است. ولى بايد قربانى را در همان سال تا آخر ذى الحجه، و اگر نشد سال آينده در منى انجام دهد.

مسأله 914 ـ اگر وکيل شرايط قربانى را رعايت نکرد يا او را به صورت صحيح نکشت ضامن است، حتى اگر براى وکالت اجرت نگرفته باشد.

مسأله 915 ـ وکيل در قربانى نمى تواند به فرد ديگرى وکالت بدهد، مگر اينکه از موکل خود اجازه گرفته باشد.

مسأله 916 ـ وکيل مى تواند قبل از حلق يا تقصير، قربانى ديگرى را ذبح کند، و همچنين مى تواند قبل از

(315صفحه)

ذبح قربانى خود، قربانى ديگرى را ذبح کند.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

No image

قــربــانى

No image

شرایط صحت قربانى

No image

وکالت در قربانى

No image

بـدل قـربانى

No image

مستحبات قربانى

پر بازدیدترین ها

No image

مستحبات قربانى

No image

قــربــانى

No image

وکالت در قربانى

No image

شرایط صحت قربانى

No image

بـدل قـربانى

Powered by TayaCMS