قربانى

قربانى

2 ـ قربانى

کسى که حج تمتع بجا مى آورد ، بايد روز عيد در منى يک شتر ياگاو ياگوسفند قربانى کند .

ويک قربانى براى چند نفر کافى نيست واگر از روى فراموشى يابواسطه عذرى قربانى نکند ، بايد تا آخر ذيحجه قربانى نمايد .

(مسأله 110) قربانى اگر شتر است بايد داخل سال ششم شده باشد واگر گاو است بنابر احتياط واجب بايد داخل سال سوم شده باشد واگر ميش است بايد هفت ماه تمام داشته باشد اگر چه احتياط مستحب آنست که داخل سال دوم باشد واگر بز است بنابر احتياط واجب بايد داخل سال سوم شده باشد .

(مسأله 111) گوسفند قربانى بايد لاغر وبسيار پير نباشد ونيز بايد مريض وناقص نباشد ، وبنابر احتياط واجب خلقتاً بى شاخ وبى دم وبدون گوش نباشد مگر آن که همه افراد آن صنف به همين نحو باشند ، پس در اين صورت ناقص حساب نمى شود ، پس اگر حيوان ناخوش ياکور يالنگ قربانى کند کافى نيست حتى اگر کمى از گوش آن بريده باشد ياشاخ اندرونى آن چيزى کم باشد کفايت نميکند ، ولى اگر گوش او شکافته ويا سوراخ باشد اشکال ندارد .

(مسأله 112) گوسفندى که تخمهاى آن را کشيده اند نميشود قربانى کرد ، وبنابر احتياط واجب بايد حيوانى را که بى شاخ يا بى دم يابى گوش است ، ياتخمهاى آنرا کوبيده اند قربانى نکنند .

(مسأله 113) اگر گوسفند ياگاو ياشتر باشرطهاى گذشته پيدا نشود ، بايد قيمت آن را نزد شخص امينى بگذارد که تا آخر ذيحجه بخرد وقربانى کند وچنانچه در آن سال ممکن نشود ، احتياط واجب آن است که اگر حيوان ناقص پيدا کرد قربانى کند ودر سال بعد حيوان صحيح وسالمى که شرايط را دارا باشد قربانى نمايد واگر حيوان ناقص هم پيدا نکند بنابر احتياط واجب بايد ده روز هم روزه بگيرد ودر سال بعد حيوانى که شرائط را واجد باشد قربانى نمايد .

(مسأله 114) اگر قربانى باشرطهاى آن پيدا شود ولى انسان نتواند آنرا خريدارى کند ، در صورتى که بتواند قربانى ناقص بخرد ، احتياط واجب آن است که همان را قربانى کند(1)وروز هفتم وهشتم ونهم ذيحجه را روزه بگيرد وبعد از آنکه به وطنش برگشت هفت روز ديگر روزه بگيرد واگر نتواند که روز هفتم را روزه بگيرد ، بايد روز هشتم ونهم ويک روز هم بعد

1-در صورتيکه قبل از روز هفتم بداند که در روز قربان مقدور او نيست قربان کردن

تذکر: در موقع قربانى دقت قبله وشرائط ذبح را بنمايد .

از برگشتن از منى روزه بگيرد ولى اگر روزه هشتم را روزه نگيرد نبايد روز نهم را روزه بگيرد بلکه بايد صبر کند وبعد از برگشتن از منى سه روز روزه بگيرد .

(مسأله 115) اگر نتواند حيوان ناقص هم بخرد بايد بدستورى که گذشت ده روز روزه بگيرد ولى اگر بعد از آنکه سه روز روزه گرفت بتواند حيوانى را که داراى شرايط باشد خريدارى کند بنابر احتياط واجب بايد آن را قربانى نمايد .

(مسأله 116) اگر حيوانى را به گمان اينکه چاق است قربانى کند ، بعد بفهمد لاغر بوده کافى است ، ولى اگر حيوانى را به گمان اينکه صحيح است قربانى کند ، بعد معلوم شود که ناقص بوده ، بايد دوباره قربانى نمايد .

(مسأله 117) کسى که قربانى ميکند ، بنابر احتياط واجب بايد مقدارى از قربانى را خودش بخورد ومقدارى از آن را به مؤمنين هديه وقدرى هم به آنها صدقه واحتياط مستحب آن است که مقدار هر يک از هديه وصدقه ، کمتر از يک سوم قربانى نباشد .

(مسأله 118) انسان نميتواند به أفرادى که مسلمان بودن آنان معلوم نيست ، قربانى بدهد پس احتياط آن است که اول کمى از قربانى را براى خود بردارد وبعد ثلث آن را به فقير مؤمن(1)وثلث آن رابه بعض از رفقاى خود هديه بدهد ولازم نيست که سهم هرکدام را جدا کند بلکه اگر همينطور هديه وتصدق کند وبعد آن فقير مؤمن وکسى که هديه را قبول کرده سهم خود را به اهل آن افراد صدقه بدهند اشکال ندارد وچنانچه پيش از عمل کردن به اين احتياط آن افراد قربانى را بدزدى يابه غارت ببرند ، لازم نيست دوباره قربانى کند ، ولى اگر خودش قربانى را به آنان بدهد بنابر احتياط واجب بايد سهم فقرا را تهيه کرده وبه فقرا بدهد .

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

نظر سایر مراجع

No image

قربانى

No image

قربانى

No image

قربانى

No image

قربانى

No image

قربانى

No image

قربانى

No image

قــربــانى

No image

قربانى

جدیدترین ها در این موضوع

No image

واجبات منى

No image

رمی

No image

مستحبات رمى

No image

قربانى

No image

مستحبات قربانى

پر بازدیدترین ها

No image

ماندن در منى

No image

قربانى

No image

مستحبات قربانى

No image

رمى سه جمره

No image

مستحبات تقصیر

Powered by TayaCMS