ب - میقات‌هاى ده‌گانه

ب - میقات‌هاى ده‌گانه

ب - ميقات‌هاى ده‌گانه‌

مسأله 201) مکانهايى که در هر يک از عمره تمتّع، حجّ تمتّع، حجّ قِران، حجّ اِفراد و عمره مفرده براى احرام بستن تعيين شده به شرح زير است:

1 - مسجد شجره يا ذوالحليفه، که در نزديکى مدينه منوّره و در سر راه مکّه است. اين مکان، ميقات کسانى است که مى‌خواهند از راه مدينه منوّره به مکّه بروند.

2 - جُحْفه، که ميقات اهل شام، مصر، مغرب و کسانى است که از آن جا عبور مى‌کنند.

3 - وادى عقيق، که ميقات مردم نجد، عراق، مشرق و کسانى است که از آن‌جا عبور مى‌کنند. بخش اوّل اين وادى را مَسْلخ، وسط آن را غَمْره و پايان آن را ذات عِرق مى‌نامند.

4 - يَلَمْلَمْ، که کوهى است در جنوب مکّه و ميقات مردم يمن و کسانى است که از آن جا عبور مى‌کنند.

5 - قَرْنُ‌الْمنازل، که در سر راه طايف به مکّه و ميقات مردم طايف و کسانى است که از آن جا به سوى مکّه مى‌روند.

اين پنج مکان که به مواقيت پنجگانه معروف است ميقات کسانى است که بخواهند عمره تمتّع يا عمره مفرده بجا آورند.

6 - منزل خود شخص، که ميقات کسانى است که خانه آنها پس از ميقات و در حدّ فاصل ميان مکّه و ميقات باشد. چنين کسانى براى احرام عمره يا حجّ لازم نيست به ميقات بروند و مى‌توانند از منزل و محلّ خودشان احرام ببندند؛ هرچند رفتن به ميقات هم مانعى ندارد و بهتر است.

7 - مکّه معظّمه، که ميقات حجّ تمتّع است.

8 - جعرانه، که نقطه‌اى است خارج از حرم و بنابر قولى محلّ احرام مردم مکّه براى حجّ قِران و اِفراد است؛ هرچند مشهور آن است که مردم مکّه مى‌توانند از خود مکّه و از منزل خود هم محرم شوند.

9 - اَدْنَى‌الْحِلّ، يعنى نزديکترين نقطه خارج از حرم به حرم، که ميقات عمره مفرده‌اى است که پس از حجّ قِران يا اِفراد بجا آورده مى‌شود.

10 - مُحاذات، يعنى نقطه‌اى که با امتداد دادن آن به يک خط راست در سمت راست يا چپ انسان به ميقات منتهى شود. به گونه‌اى که اگر بخواهد از آن‌جا بگذرد ميقات متمايل به پشت او مى‌شود. در برخى موارد که رفتن به ميقات و محرم شدن از آن جا ممکن نيست حاجى مى‌تواند از محاذات ميقات محرم شود.

مسأله 202) مقصود از اين که برخى ميقات‌ها به نام مردم منطقه خاصّى معروف شده، مثلاً گفته مى‌شود: جُحفه، ميقات مردم شام است اين نيست که فقط مردم شام مى‌توانند از اين ميقات محرم شوند يا اين که مردم شام حتماً بايد از اين ميقات محرم شوند و نمى‌توانند از ديگر ميقات‌ها محرم شوند؛ بلکه چون مردم در گذشته از راه زمينى مسافرت مى‌کردند و با پيمودن راههاى معمولى از اين مناطق عبور مى‌کردند، اين ميقات‌ها به نام مردم مناطقى که از آن‌جا عبور مى‌کردند، معروف شده است. بنابراين کسى که مى‌خواهد عمره تمتّع يا عمره مفرده بجا آورد مى‌تواند به هر يک از ميقات‌هاى پنجگانه که رسيد از همان‌جا محرم شود.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

پر بازدیدترین ها

No image

25 چیز بر محرم حرام است

No image

اعمال مدینه منوره

No image

ماندن در منى

No image

محرمات احرام

Powered by TayaCMS