مستحبات خرید و فروش (آیت الله سید علی محمد دستغیب)

مستحبات خرید و فروش (آیت الله سید علی محمد دستغیب)

مستحبّات خريد و فروش‌

مسأله 2121 :

ياد گرفتن احکام معاملات به قدرى که مورد احتياج است لازم است، و مستحب است فروشنده بين مشتريها در قيمت جنس فرق نگذارد و در قيمت جنس سخت گيرى نکند، و کسى که با او معامله کرده اگر پشيمان شود و از او تقاضا کند که معامله را به هم بزند بپذيرد.

مسأله 2122 :

اگر انسان نداند معامله‌اى که کرده صحيح است يا باطل، نمى‌تواند در مالى که گرفته تصرّف نمايد (مگر آن که طرفين معامله، قطع نظر از معامله، راضى به تصرّف يکديگر در مال هم باشند) ولى چنانچه در موقع معامله، احکام آن را مى‌دانسته و بعد از معامله شکّ کند، تصرّف او اشکال ندارد و معامله صحيح است.

مسأله 2123 :

کسى که مال ندارد و مخارجى بر او واجب است مثل خرج زن و بچّه، بايد کسب کند و براى کارهاى مستحب مانند وسعت دادن به عيالات و دستگيرى از فقرا، کسب کردن مستحب است.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

استفتائات نذر

استفتائات نذر

یائِسِه

یائِسِه

وثیقه

وثیقه

نفقه

نفقه

No image

نری

پر بازدیدترین ها

No image

احکام خرید و فروش (آیت الله عبدالله جوادی آملی)

بر هر بالغ و عاقل، لازم است احکام معاملات را برابر فتوای فقيهان جامع شرایط یاد بگیرد تا به حرام آلوده نشود و معامله باطلی انجام ندهد....
No image

شرایط فروشنده و خریدار (آیت الله عبدالله جوادی آملی)

فروشنده و خریدار باید دارای اوصاف زیر باشند: ۱. بالغ باشند. ۲- عاقل باشند، نه دیوانه. ۳. رشید باشند، نه سفيه. ۴. قصد جدی نسبت به معامله داشته باشند، نه شوخی. ۵. مجبور دیگری نباشند، بلکه مختار باشند.....
Powered by TayaCMS