فصل هفتم: احکام حائض

فصل هفتم: احکام حائض

فصل هفتم: احکام حائض

سوال 84 :

آيا داخل شدن زن حائض به رواقهاى اطراف ضريح مطهّر امام رضا(عليه السلام) اشکال دارد گرچه قبر را ببيند و به ضريح نزديک باشد؟

جواب :

مانعى ندارد، ولى وارد حرم نشود.

سوال 85 :

تکليف زنى که چندين ماه است که لکه هاى پى در پى مى بيند چيست؟ لازم به ذکر است که اطبّا احتمال مى دهند که اين خونها مربوط به زخمهاى درونى باشد.

جواب :

مسأله دو صورت دارد، اگر ثابت شود که خون مربوط به زخم يا دمل و رحم است غسل ندارد و طبق معمول بايد وضو بگيرد و نماز بخواند و اگر خون مربوط به عوارض رحم بوده باشد استحاضه است، چنانچه کم باشد در حدود ديدن لکه هاى مختصر بايد براى هر نماز وضو بگيرد و غسل ندارد و بايد بدن را بشويد و نماز بخواند و اگر جريان دارد غسل واجب مى شود (يک غسل براى نماز صبح و غسل ديگر براى ظهر و عصر و غسل سوّم براى مغرب و عشا) و اگر غسل براى او ضرر يا مشقّت شديد دارد مى تواند تيمّم کند.

سوال 86 :

آيا نزديکى با حائض بعد از قطع خون و قبل از غسل جايز است؟

جواب :

جايز است ولى احتياط مستحب در ترک آن است.

سوال 87 :

هرگاه زن جنب بوده و عادت ماهيانه او فرارسيد يا در حال عادت ماهيانه جنب شد، آيا مى تواند در همان حال غسل جنابت کند؟

جواب :

مانعى ندارد و با غسل جنابت از جنابت پاک مى شود و همچنين غسلهاى مستحب را نيز مى تواند انجام دهد.

سوال 88 :

در مسأله شماره 426 مرقوم فرموده ايد (حيض خونى است که در هر ماه چند روزى از رحم زن خارج مى شود و به هنگام انعقاد نطفه غذاى فرزند است) انطباق اين مسأله با توجّه به نکات مشروحه ذيل با موازين علمى مبهم است لذا خواهشمند است توضيحات بيشترى مرقوم فرماييد: يک دوره ماهيانه در يک زن بالغ قبل از يائسگى معمولا داراى مراحل ذيل مى باشد:

الف) مرحله افزايش حجم رحم در اين مرحله رحم زن در اثر ترشح هورمون استروژن ضخيم مى شود، ضخيم شدن ديواره رحم به منظور آمادگى رحم براى پذيرش جنين مى باشد.

ب) در صورتى که آبستنى صورت پذيرد و جنين تشکيل شود، جنين موجود از لوله هاى رحمى گذشته وارد رحم مى شود و در اين لايه ضخيم و پرخون لانه گزينى مى کند، در اين جا جنين تا مدّتى از مواد غذايى که به وسيله خون حمل مى گردد تغذيه مى کند و رشد مى نمايد در واقع جنين از خود خون به عنوان غذا تغذيه نمى نمايد بلکه از اکسيژن و مواد غذايى که به وسيله خون حمل مى شود استفاده مى کند.

جواب :

تقريباً پس از سه هفته از لانه گزينى، جفت تشکيل مى شود در اين جا وظيفه جفت، گرفتن مواد غذايى و اکسيژن از بافت ضخيم شده رحم و انتقال آن به جنين از طريق بند ناف مى باشد همين طور گاز کربنيک حاصل از فعّاليّتهاى حياتى جنين را به خون مادر انتقال مى دهد و وظيفه ديگر جفت ترشح هورمون مادرى يا پرژسترون مى باشد که از عادت ماهيانه جلوگيرى مى کند.

د) در صورتى که آبستنى اتفاق نيفتد ديواره ضخيم و پرخون شده رحم تخريب و شروع به ريزش مى نمايد که به نام عادت ماهيانه معروف مى باشد. پس از پايان خونريزى، ديواره رحم مجدّداً خود را براى پذيرش جنين بعدى آماده مى کند يعنى شروع به ضخيم شدن و پرخون شدن مى نمايد ولذا وقتى يک زن، آبستن مى شود معمولا به دليل ترشح هورمونهاى مخصوص که ذکر آن گذشت اصولا قاعدگى اتفاق نمى افتد (نه اين که جنين آن خون را مى خورد) يعنى اصولا خونريزى وجود ندارد که جنين آن را بخورد.

هـ) کليه مراحل فوق به وسيله ترشح هورمونهاى مختلف کنترل مى شوند و اگر اين هورمونها را توسط تزريق يا خوراکى به يک زن بدهند قاعده نمى شود پس در اين جا خوردن خون را در چگونه مى توان به عنوان غذاى بچه محسوب داشت؟

جواب :

منظور اين نيست که ديواره رحم خونريزى مى کند و جنين آن را مى بلعد بلکه منظور اين است که در موقع باردارى خون در عروق مادر ذخيره مى شود و از طريق جفت يا غير آن به جنين منتقل مى گردد و موادّ غذايى و اکسيژن موجود را جنين از همان خون مادر مى گيرد همان گونه که در مدّت شيرخوارگى غالباً عادت ماهانه نيست زيرا قسمتهايى از خون تبديل به شير مى شود و غذاى نوزاد مى گردد پس اگر بگوييم خون غذاى بچّه است منظور اين معناست نه آنچه نوشته ايد.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

استفتائات نذر

استفتائات نذر

یائِسِه

یائِسِه

وثیقه

وثیقه

نفقه

نفقه

No image

نری

پر بازدیدترین ها

No image

احکام نگاه کردن

No image

احکام طلاق

No image

واجبات نماز

No image

مسائل متفرقه ازدواج

No image

مصرف خمس

Powered by TayaCMS