غسل استحاضه

غسل استحاضه

غسل استحاضه

سوال 147 :

جديداً پزشکان کارى مى کنند که به وسيله تقويتهاى هورمونى، خون ريزى قاعدگى ادامه مى يابد. در اين صورت آيا خونى که بعد از پنجاه سالگى ديده مى شود، و تمام شرايط خون حيض را دارد، استحاضه است يا حيض محسوب مى شود؟

جواب :

در صورتى که تمام شرايط قائدگى در آن جمع باشد، حيض محسوب مى شود.

سوال 148 :

با توجّه به درمان جديد يائسگى، و با عنايت به اين که يائسگى يک بيمارى تلقّى مى شود، و پزشک با زن يائسه به عنوان بيمار برخورد مى کند، و داروهايى که به اين بيماران داده مى شود همان حيض و خونريزى قبل از يائسگى را ايجاد مى کند، و از آن جا که بعد از يائسگى تمام خونهايى که ديده مى شود استحاضه محسوب مى شود، تکليف فردى که از سن 48 سالگى (سنّ طبيعى يائسگى) و گاهاً در سنّ 20 سالگى يا کمتر يا بيشتر يائسه مى شود، و تحت اين درمانها قرار مى گيرد چيست؟ از آن جا که يائسگى بيمارى تلقّى مى شود، و اين فرد خود با مشکلات بسيارى دست و پنجه نرم مى کند تکليفش چيست؟ با توجّه به اين که اگر استحاضه قرار دهيم، غسل هاى پى در پى گاهاً باعث زحمت زياد مى شود، آيا در صورت ضرر نداشتن آب مى تواند تيمّم کند؟ از آن جا که 70 درصد زنان به اين گونه احکام عمل نمى کنند، تکليف اين افراد چيست؟

جواب :

راه حلّ اسلام در اين زمينه آسان است. يائسگى مانند پيرى نوعى سير طبيعى عمر است، و نبايد آن را بيمارى دانست. هر چند تقويت کردن براى پيشگيرى از عوارض آن خوب است. همان گونه که در سالخوردگان نيز مطلب چنين است. بنابراين، تمام کسانى که به سنّ پنجاه سال قمرى مى رسند، خونهايى که مى بينند استحاضه است، مگر اين که داراى تمام شرايط عادت ماهيانه باشد. و در مواردى که غسل کردن براى آنها ضرر يا مشقّت زياد دارد، مى توانند به جاى آن تيمّم کنند، و نماز خود را بخوانند.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

نظر سایر مراجع

No image

غسل استحاضه

 

جدیدترین ها در این موضوع

استفتائات نذر

استفتائات نذر

یائِسِه

یائِسِه

وثیقه

وثیقه

نفقه

نفقه

No image

نری

پر بازدیدترین ها

No image

غسل استحاضه

No image

غسل جنابت

Powered by TayaCMS