عمره و حج کودکان

عمره و حج کودکان

عمره و حج کودکان

مسأله 36 ـ بر کودک مميز مستحب است عمره و حج بجا آورد، و عمل او صحيح است هر چند بدون اجازه ولىّ او باشد.

مسأله 37 ـ مستحب است ولىّ، کودک غيرمميّز خود را محرم کند، يعنى اگر کودک پسر است او را از لباس دوخته برهنه کند و لباس احرام به او بپوشاند، و اگر دختر است در همان لباسى که پوشيده او را محرم کند و نيت کند: «اين کودک را به عمره مفرده يا غير آن محرم مى کنم قربة إلى الله». سپس اگر کودک مى تواند تلبيه را اگر چه با تلقين بگويد، و الاّ ولىّ به جاى او تلبيه بگويد.(1)

1 ـ با توجه به اينکه انجام اعمال کودک به صورت صحيح نوعاً مشکل است و شبهه مى شود که در احرام باقى بماند، لذا در اين صورت بهتر است او را محرم نکنند.

(34صفحه)

مسأله 38 ـ ولىّ طفل طبق فتواى مجتهدى که خودش از او تقليد مى کند اعمال را بجا آورد، و در موارد اختلافى بهتر است احتياط کند.

مسأله 39 ـ مقصود از «ولىّ» در مسأله قبل ولىّ شرعى مى باشد، و در اين مورد مادر کودک ملحق به ولىّ شرعى است.

مسأله 40 ـ بعد از آنکه کودک محرم شد ولىّ بايد او را از محرمات احرام باز دارد. و اگر مميز نيست رعايت محرمات احرام او بر عهده ولىّ است.

مسأله 41 ـ يکى از محرمات احرام که سايه قرار دادن است، و احکام آن در جاى خود خواهد آمد، اختصاص به مردان دارد، و اين حکم شامل کودکان نمى شود، هرچند مميز باشند.

مسأله 42 ـ کفاره محرمات احرام کودک غيرمميز بنابر اقوى در صيد و بنابر احتياط واجب در غير صيد بر ولى کودک است.

مسأله 43 ـ ولىّ پس از احرام کودک بايد او را وادار کند که تمام اعمال عمره و حج را انجام دهد، و در اعمالى

(35صفحه)

که نياز به طهارت و وضو دارد احتياطاً بايد کودک را وضو بدهد و پاک نگاه دارد.

مسأله 44 ـ ظاهراً تمام مستحبات مربوط به اعمال در مورد کودکان نيز جارى است.

مسأله 45 ـ اگر کودک در اثناى طواف بخوابد يا محدث شود، بنابر احتياط پس از تطهير و وضو دادن کودک طبق مسأله 526 عمل شود.

مسأله 46 ـ اگر بعد از طواف متوجه شوند که کودک محدث شده، ولى ندانند که حدث در حال طواف بوده يا بعد از طواف، اعتنا نکنند و طواف صحيح است.

مسأله 47 ـ اگر در اثناى طواف يا بعد از آن يقين کنند که کودک در بين طواف محدث شده، ولى ندانند دور چندم بوده، احتياطاً طواف باطل است، و بنابر احتياط واجب پس از تطهير و وضو دادن کودک، دوباره او را طواف دهند.

مسأله 48 ـ طواف دادن کودک غيرمميز چند شوط آن توسط پدر و و چند شوط باقيمانده توسط مادر خلاف احتياط است، بلکه يک نفر نيت کند و عهده دار طواف

(36صفحه)

دادن تمام اشواط شود و نماز طواف را هم شخص طواف دهنده بخواند، و اگر قرائتش صحيح نيست بنابر احتياط واجب نايب هم بگيرد که نماز را بطور صحيح بخواند.

مسأله 49 ـ احتياط واجب بلکه اقوى اين است که کودک مميزى را که قدرت و تمکن از راه رفتن دارد وادار به انجام طواف و سعى کنند، و در آغوش گرفتن يا به دوش گرفتن او يا سوار کردن بر ويلچر جايز نيست. بلى چنانچه راه رفتن بر او عسر و حرج باشد به مقدار رفع عسر و حرج اشکالى ندارد.

مسأله 50 ـ اگر کودک غيرمميز در حال سعى خوابش ببرد مانعى ندارد، و مى توانند در همان حال سعى او را اتمام کند، چون نيتِ سعىِ کودک با سعى دهنده است، و طهارت نيز در سعى شرط نيست.

مسأله 51 ـ قربانى حج کودک بر عهده ولىّ اوست. و اگر تمکن نداشت از طرف کودک روزه بگيرد. حتى اگر ولىّ کودک نيز حج تمتع انجام مى دهد و فقط تمکن از يک قربانى دارد بايد آن را براى کودک قربانى کند و خودش روزه بگيرد.

(37صفحه)

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

استفتائات نذر

استفتائات نذر

یائِسِه

یائِسِه

وثیقه

وثیقه

نفقه

نفقه

No image

نری

پر بازدیدترین ها

No image

حج بذلى

No image

استطاعت

No image

رجوع به کفایت

No image

استطاعت بدنى

No image

عمره مفرده

Powered by TayaCMS