عمره تمتع
خروج از مکه در بين عمره تمتع و حج تمتع
سوال 683 :
آيا در فاصله بين اتمام عمره تمتع و احرام حج تمتّع مىتوان از شهر مکه خارج شد و در صورتى که عمداً يا جهلاً يا سهواً از مکه خارج شود تکليف چيست؟
جواب :
اگر اطمينان داشته باشد که خارج شدن مانع از انجام حج نخواهد شد مانعى ندارد، بلى در صورتى که خروج و برگشت او در غير از ماهى باشد که عمره تمتع انجام گرفته است، عمره قبلى باطل مىشود و براى حج تمتع لازم است مجدداً عمره تمتع انجام دهد.
نيت عمره تمتع بدون علم به بقا در مکه
سوال 684 :
شخصى که کارمند سازمان حج و زيارت است وبه علّت مأموريت شغلى ممکن است از مکّه خارج شود؛ مثلا به مدينه برگردد، ولى يقين به اين امر ندارد، آيا وقت احرام در ميقات مىتواند به نيت عمره تمتّع محرم شود؟
جواب :
بلى مىتواند و خروج از مکه در صورتى که اطمينان به رسيدن براى اعمال حج را دارد فى نفسه مانعى ندارد ولى بايد احکام خروج از مکه در مورد بطلان عمره سابق را رعايت کند.
ترک حج تمتع بعد از انجام عمرهى آن
سوال 685 :
کسى که عمره تمتّع استحبابى بجا آورده، آيا مىتواند بدون عذر و به دلخواه خود، آن را رها کرده و حجّ تمتّع بجا نياورد؟ و در فرض جواز، آيا انجام طواف نساء نيز لازم است يا نه؟
جواب :
مىتواند رها کند و چيزى بر او نيست و احتياط آن است که طواف نساء را انجام دهد.
نيّت احرام کسى که قبل از ذىحجة عمره تمتّع را بجا آورده
سوال 686 :
شخصى در ماه شوال يا ذىالقعده عمره تمتع بجا مىآورد، و به مدينه برگشته و در ماه جديد مجدداً به مکه مىرود وظيفه او نسبت به احرام در مسجد شجره چيست، عمره مفرده يا تمتّع مجدد يا عمرهاى که بر ذمّه دارد؟
جواب :
در فرض سوال بايد از ميقات به عمره تمتّع محرم شود، و عمره تمتّع حج وى همين عمره اخيره است.