زن باردار و شیرده (آیت الله سید علی خامنه ای)

زن باردار و شیرده (آیت الله سید علی خامنه ای)

زن باردار و شيرده‌

سوال 745 :

آيا روزه گرفتن بر زن باردارى که نمى‌داند روزه بر جنين او ضرر دارد يا خير، واجب است؟

ج: اگر بر اثر روزه، خوف ضرر بر جنين داشته باشد و خوف وى هم داراى منشاء عقلائى باشد، افطار بر او واجب است و در غير اين صورت واجب است که روزه بگيرد.

سوال 746 :

زنى که کودک خود را شير مى‌داده و باردار هم بوده و در همان حال روزه ماه رمضان را هم گرفته است، و هنگام زايمان فرزندش مرده به دنيا آمد، اگر از ابتدا احتمال ضرر را مى‌داده و در عين حال روزه گرفته است:

1 - آيا روزه‌اش صحيح است يا خير؟

2 - آيا ديه بر ذمه او هست يا خير؟

3 - اگر احتمال ضرر نمى‌داده، ولى بعدا معلوم شده که روزه گرفتن براى جنين ضرر داشته، چه حکمى دارد؟

ج: اگر با وجود خوف از ضررى که داراى منشاء عقلائى است، روزه گرفته باشد و يا بعدا برايش معلوم شود که روزه براى وى يا براى جنين‌اش ضرر داشته، روزه‌اش صحيح نيست و قضاى آن بر او واجب است، ولى ثبوت ديه جنين متوقف بر اين است که ثابت شود فوت جنين مستند به روزه گرفتن وى است.

سوال 747 :

من به لطف خداوند متعال داراى فرزندى هستم که شيرخوار است. إن شاء الله تعالى بزودى ماه مبارک رمضان فرا خواهد رسيد. در حال حاضر مى‌توانم روزه بگيرم ولى در صورت روزه گرفتن، شيرم خشک خواهد شد. با توجه به اينکه داراى بنيه ضعيفى هستم و کودکم هر ده دقيقه شير مى‌خواهد، چه وظيفه‌اى دارم؟

ج: اگر به دليل کم يا خشک شدن شيرتان بر اثر روزه، خوف ضرر بر طفل خود داشته باشيد، روزه‌تان را افطار کنيد، ولى براى هر روزى بايد يک مد طعام به فقير بدهيد و قضاى روزه را هم بعدا بجا آوريد.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

استفتائات نذر

استفتائات نذر

یائِسِه

یائِسِه

وثیقه

وثیقه

نفقه

نفقه

No image

نری

Powered by TayaCMS