راه نجس شدن چیز پاک (آیت الله سید ابوالقاسم موسوی خویی (ره))

راه نجس شدن چیز پاک (آیت الله سید ابوالقاسم موسوی خویی (ره))

چيز پاک چگونه نجس مىشود

مسأله 126 :

اگر چيز پاک بچيز نجس برسد و هر دو يا يکى از آنها بطورى تر باشد که ترى يکى بديگرى برسد، چيز پاک نيز نجس مىشود، و همچنين اگر بچيز سومى با همان رطوبت برسد نجسش مىکند، و مشهور فرموده اند که متنجس بطور مطلق منجس است، ولى اين حکم در غير واسطه اول محل اشکال است اگر چه بنابر احتياط واجب اجتناب از او لازم است (مثال) در صورتى که دست راست ببول متنجس شود، آنگاه آن دست با رطوبت با دست چپ ملاقات کند اين ملاقات موجب نجاست دست چپ خواهد بود، واگر دست چپ بعد از خشکيدن با آب قليل ملاقات کند آب نيز نجس مىشود ولى اگر با چيز ديگرى با رطوبت ملاقات کند نجاست آن چيز محل اشکال است، واحتياط واجب در اجتناب از آنست، واگر ترى بقدرى کم باشد که بديگرى نرسد، چيزى که پاک بوده نجس نمىشود، اگر چه بعين نجس برسد.

مسأله 127 :

اگر چيز پاکى به چيز نجس برسد، و انسان شک کند که هر دو يا يکى از آنها تر بوده يا نه، آن چيز پاک نجس نمىشود.

مسأله 128 :

دو چيزى که انسان نمىداند کدام پاک و کدام نجس است اگر چيز پاکى با رطوبت بعدا به يکى از آنها برسد نجس نمىشود.

مسأله 129 :

زمين و پارچه و مانند اينها اگر رطوبت داشته باشد، هر قسمتى که نجاست بآن برسد نجس مىشود، وجاهاى ديگر آن پاک است و همچنين است خيار و خربزه و مانند اينها.

مسأله 130 :

هر گاه شير و روغن و مانند اينها طورى باشد که اگر مقدارى از آنرا بردارند جاى آن خالى نمىماند، همينکه يک نقطه از آن نجس شد، تمام آن نجس مىشود. ولى اگر طورى باشد که جاى آن در موقع برداشتن خالى بماند، اگر چه بعد پر شود، فقط جائى که نجاست بآن رسيده نجس مىباشد پس اگر فضله موش در آن بيفتد جائى که فضله افتاده نجس و بقيه پاک است.

مسأله 131 :

اگر مگس يا حيوانى مانند آن روى چيز نجسى که تر است بنشيند، و بعد روى چيز پاکى که آنهم تر است بنشيند، چنانچه انسان بداند نجاست همراه آن حيوان بوده، چيز پاک نجس مىشود، و اگر نداند پاک است.

مسأله 132 :

اگر جائى از بدن که عرق دارد نجس شود، و عرق از آنجا بجاى ديگر برود، هر جا که عرق بآن برسد نجس مىشود، و اگر عرق بجاى ديگر نرود جاهاى ديگر بدن پاک است.

مسأله 133 :

اخلاطى که از بينى يا گلو مىآيد، اگر خون داشته باشد جائى که خون دارد نجس و بقيه آن پاک است. پس اگر به بيرون دهان يا بينى برسد مقدارى را که انسان يقين دارد جاى نجس اخلاط بآن رسيده نجس است، و محلى را که شک دارد جاى نجس بآن رسيده يا نه پاک مىباشد.

مسأله 134 :

اگر آفتابه اى را که ته آن سوراخ است روى زمين نجس بگذارند، چنانچه از جريان بيفتد و آب زير آن جمع گردد که با آب آفتابه يکى حساب شود، آب آفتابه نجس مىشود، ولى اگر آب آفتابه جريان داشته باشد نجس نمىشود.

مسأله 135 :

اگر چيزى داخل بدن شود وبنجاست برسد، در صورتيکه بعد از بيرون آمدن آلوده بنجاست نباشد پاک است. پس اگر اسباب اماله يا آب آن در مخرج غائط وارد شود، يا سوزن و چاقو و مانند اينها در بدن فرو رود و بعد از بيرون آمدن بنجاست آلوده نباشد نجس نيست. و همچنين است آب دهان و بينى اگر در داخل بخون برسد و بعد از بيرون آمدن بخون آلوده نباشد.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

جدیدترین ها در این موضوع

استفتائات نذر

استفتائات نذر

یائِسِه

یائِسِه

وثیقه

وثیقه

نفقه

نفقه

No image

نری

Powered by TayaCMS