شير دادنى که علت محرم شدن است هشت شرط دارد :
( اول ) بچه شير زن زنده را بخورد ، پس اگر از پستان زنى که مرده است شير بخورد اثر ندارد .
( دوم ) شير آن زن به ولادت بوده و از حرام نباشد ، پس اگر شيرى را که از زنا پيدا شده به بچهء ديگر بدهند به واسطهء آن شير بچه به کسى محرم نمى شود .
( سوم ) بچه شير را از پستان بمکد پس اگر شير را در گلوى او بريزند اثرى ندارد .
( چهارم ) شير خالص باشد و با چيز ديگر مخلوط نباشد .
( پنجم ) شير از يک شوهر باشد ، پس اگر زن شير دهى را طلاق دهند ، بعد شوهر ديگرى کند و از او آبستن شود و تا موقع زاييدن شيرى که از شوهر اول داشته باقى باشد ، و مثلا هشت دفعه پيش از زاييدن از شير شوهر اول و هفت دفعه بعد از زاييدن از شير شوهر دوم به بچه اى بدهد ، آن بچه به کسى محرم نمى شود .
( ششم ) بچه شير را قى نکند ، و اگر قى کند - بنابر احتياط - بايد کسانى که به واسطهء شير خوردن به آن بچه محرم مى شوند با او ازدواج نکنند ، و نگاه محرمانه هم به او ننمايند .
( هفتم ) پانزده مرتبه يا يک شبانه روز - به طورى که در مسألهء بعد مى آيد - شير سير بخورد ، يا مقدارى شير به او بدهند که بگويند : از آن شير استخوانش محکم شده و گوشت در بدنش روييده است ، و اگر ده مرتبه به او شير داده شود ، احتياط مستحب آن است که کسانى که به واسطهء شير خوردن به او محرم مى شوند با او ازدواج نکنند ، ولى نگاه محرمانه به او ننمايند . ( هشتم ) دو سال بچه تمام نشده باشد ، و اگر بعد از تمام شدن دو سال او را شير دهند به کسى محرم نمى شود ، بلکه اگر مثلا پيش از تمام شدن دو سال هشت مرتبه و بعد از آن هفت مرتبه شير بخورد به کسى محرم نمى شود ، ولى چنانچه از موقع زاييدن زن شيرده بيشتر از دو سال گذشته باشد و شير او باقى باشد و بچه اى را شير دهد ، آن بچه به کسانى که ذکر شد محرم مى شود .
مسأله 2539 :
بايد بچه در بين يک شبانه روز غذا يا شير کس ديگر را نخورد ، ولى اگر کمى غذا بخورد به قدرى که عرفا صدق نکند در بين غذا خورده ، اشکال ندارد ، و نيز بايد پانزده مرتبه را از شير يک زن بخورد و در بين پانزده مرتبه شير کس ديگر را نخورد ، و در هر دفعه شير کامل - بدون فاصله - بخورد ، ولى اگر در بين شير خوردن نفس تازه کند ، يا کمى صبر کند که از زمان اولى که پستان در دهان مى گيرد تا وقتى سير مى شود از نظر عرف حقيقة يک دفعه حساب شود ، اشکال ندارد . مسأله 2540 - اگر زن از شير شوهر خود بچه اى را شير دهد ، بعد شوهر ديگر کند و از شير شوهر دوم هم بچهء ديگرى را شير دهد ، آن دو بچه به يکديگر محرم نمى شوند ، اگرچه بهتر است با هم ازدواج نکنند ، ولى نگاه محرمانه به يکديگر ننمايند .
مسأله 2541 :
اگر زن از شير يک شوهر چندين بچه را شير دهد ، همهء آنان به يکديگر و به شوهر و به زنى که آنان را شير داده محرم مى شوند .
مسأله 2542 :
اگر کسى چند زن داشته باشد و هر کدام آنان با شرايطى که گذشت بچه اى را شير دهد ، همه آن بچه ها به يکديگر و به آن مرد و به همه آن زنها محرم مى شوند .
مسأله 2543 :
اگر کسى دو زن شيرده داشته باشد و يکى از آنان بچه اى را مثلا هشت مرتبه و ديگرى هفت مرتبه شير بدهد ، آن بچه به کسى محرم نمى شود .
مسأله 2544 :
اگر زنى از شير يک شوهر پسر و دخترى را شير کامل بدهد ، خواهر و برادر آن دختر به خواهر و برادر آن پسر محرم نمى شوند .
مسأله 2545 :
انسان نمى تواند بدون اذن زن خود ، با زنهايى که به واسطه شير خوردن خواهر زاده يا برادر زاده ء زن او شده اند ازدواج کند ، و نيز اگر مردى با پسرى لواط کند ، نمى تواند دختر و خواهر و مادر - و بنابر احتياط واجب مادر بزرگ و دختر دختر - رضاعى آن پسر را براى خود عقد نمايد ، و همچنين است - بنابر احتياط واجب - در صورتى که لواط کننده بالغ نباشد يا لواط دهنده بالغ باشد ، و در موارد احتياط اگر عقدى بعد از لواط واقع شده است ، احتياط واجب آن است که طلاق داده شود .
مسأله 2546 :
زنى که برادر انسان را شير داده به انسان محرم نمى شود ، اگرچه احتياط مستحب آن است که با او ازدواج نکند .
مسأله 2547 :
انسان نمى تواند با دو خواهر اگرچه رضاعى باشند - يعنى به واسطهء شير خوردن خواهر يکديگر شده باشند - ازدواج کند ، و چنانچه دو زن را عقد کند و بعد بفهمد خواهر بوده اند ، در صورتى که عقد آنان در يک وقت بوده مخير است هر کدام را بخواهد اختيار کند ، و اگر در يک وقت نبوده ، عقد اولى صحيح و عقد دومى باطل مى باشد .
مسأله 2548 :
اگر زن از شير شوهر خود کسانى را که ذکر مى شود شير دهد ، شوهرش بر او حرام نمى شود ، اگرچه بهتر آن است که احتياط کنند :
( اول ) برادر و خواهر خود را .
( دوم ) عمو و عمه و دايى و خالهء خود را .
( سوم ) اولاد عمو و اولاد دايى خود را .
( چهارم ) برادر زاده ء خود را .
( پنجم ) برادر شوهر يا خواهر شوهر خود را .
( ششم ) خواهر زاده ء خود يا خواهر زاده ء شوهرش را .
( هفتم ) عمو و عمه و دايى و خالهء شوهرش را .
( هشتم ) نوه ء زن ديگر شوهر خود را .
مسأله 2549 :
اگر زنى دختر عمه يا دختر خالهء انسان را شير دهد ، به او محرم نمى شود ، ولى احتياط مستحب آن است که از ازدواج با او خوددارى کند .
مسأله 2550 :
مردى که دو زن دارد ، اگر يکى از آن دو زن فرزند عموى زن ديگر را شير دهد ، زنى که فرزند عموى او شير خورده به شوهر خود حرام نمى شود