پوشاندن بدن در نماز (آیت الله ناصر مکارم شیرازی)

پوشاندن بدن در نماز (آیت الله ناصر مکارم شیرازی)

پوشانيدن بدن در نماز

مسأله 726 :

مرد بايد در حال نماز عورتين خود را بپوشاند، هرچند کسى اورا نمى بيند و بهتر است از ناف تا زانو را بپوشاند و از آن بهتر اين که لباس کامل که در برابر افراد محترم در تن مى کند به تن داشته باشد.

مسأله 727 :

زن بايد در موقع نماز تمام بدن حتّى سر و موى خود را بپوشاند، ولى پوشاندن گردى صورت و دستها تا مچ و پاها تا مچ لازم نيست، امّا براى اين که يقين کند که مقدار واجب را پوشانده است احتياط اين است که مقدارى از اطراف صورت و قدرى پايين تر از مچ را هم بپوشاند.

مسأله 728 :

در نماز احتياط و قضاى سجده يا تشهّد فراموش شده، بلکه بنابر

[144]

احتياط واجب در موقع سجده سهو و سجده هاى واجب قرآن نيز خود را مانند موقع نماز بپوشاند.

مسأله 729 :

براى زنان پوشانيدن موهاى مصنوعى و زينتهاى پنهانى (مانند دستبند و گردن بند) نيز لازم است.

مسأله 730 :

هرگاه در بين نماز بفهمد که قسمتى را که بايد بپوشاند پيداست بايد فورا آن را بپوشاند، به شرط اين که کارى که صورت نماز را بر هم مى زند به جا نياورد و چنانچه پوشاندن آن زياد طول بکشد احتياط واجب آن است خود را بپوشاند و نماز را تمام کند و دوباره بخواند.

مسأله 731 :

هرگاه بعد از نماز بفهمد که مقدار واجب را در حال نماز نپوشانده، نمازش صحيح است.

مسأله 732 :

انسان مى تواند خود را در نماز با برگ درختان يا علف بپوشاند، ولى احتياط مستحب آن است هنگامى از اينها استفاده کند که چيز ديگرى نباشد.

مسأله 733 :

اگر چيزى غير از گِل در اختيار ندارد بايد بدن خود را با آن بپوشاند و نماز بخواند.

مسأله 734 :

هرگاه برهنه است و چيزى براى پوشانيدن بدن در نماز ندارد، چنانچه احتمال مى دهد تا آخر وقت پيدا کند، احتياط آن است که نماز را به تأخير اندازد و اگر پيدا نکرد چنانچه کسى او را مى بيند بايد نشسته نماز بخواند و عورت خود را به اين وسيله بپوشاند و اگر کسى او را نمى بيند ايستاده نماز بخواند و بنابر احتياط واجب عورت را با دست بپوشاند و رکوع و سجود را با اشاره انجام دهد و براى سجود سر را قدرى پايين تر بياورد.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

نظر سایر مراجع

Powered by TayaCMS