حج افراد

حج افراد

حج افراد

مسأله 129- حج افراد مرکب از دو عمل است: حج و عمره مفرده که ابتدا بايد اعمال حج را بجا آورد و کيفيت و احکام آن مانند حج تمتع است مگر در قرباني که در حج افراد مستحب است نه واجب و محل احرام آن ، ميقات يا منزل او و اگر در مکه مکرمه باشد، مکه‌ مکرمه است، و بعد از آن عمره تمتع است مگر در محل احرام که مي تواند از نزديکترين ميقات مانند مسجد تنعيم محرم شود، و در تقصير که مي تواند به جاي چيدن مقداري از مو يا ناخن، سر بتراشد، و علاوه بر اينها بايد يک طواف نسا و نماز آن را بعد از تقصير بجا آورد.

مسأله 130- در حج افراد، لازم نيست عمره مفرده را بلافاصله بعد از اعمال حج بجا آورد، بلکه هر وقت آن را بجا آورد کافي است گرچه در ماههاي حج نباشد و کسي که حج افراد بر او واجب نيست لازم نيست بعد از بجا آوردن حج افراد عمره مفرده بجا آورد گرچه مستحب است.

مسأله 131- در حج افراد بدون عذر هم مي تواند اعمال مکه مکرمه (طواف حج و نماز آن، سعي، طواف نسا و نماز آن) را قبل از رفتن به عرفات انجام دهد گرچه بجا آوردن آنها بعد از تقصير يا تراشيدن سر در مني، بهتر است و اگر آنها را جلو انداخت، تا اعمال حج را تمام نکند لذت جنسي بر او حلال نمي شود.

مسأله 132- کساني که محرم به احرام عمره تمتع شده اند و به جهتي حج آنها مبدل به حج افراد شده است، بايد به همان احرام، اعمال حج افراد را بجا آورند.

مسأله 133- اهل مکه مکرمه و حوالي آن تا شانزده فرسخ شرعي (تقريبا نود کيلومتر) مي توانند حج افراد بجا آورند و همچنين افرادي که حج تمتع بر آنها واجب نباشد نظير کساني که حج واجب خود را بجا آورده باشند، مي توانند حج افراد بجا آورند.

مسأله 134- عمره مفرده بر کسي واجب نيست، گرچه استطاعت آن را داشته باشد يا براي حج نايب شده باشد. ولي بجا آوردن آن خصوصا در ماه رجب مستحب است و لازم نيست فاصله اي بين دو عمره باشد گرچه يکي از آنها عمره‌ تمتع باشد بلکه مي تواند هر روز عمره مفرده بجا آورد.

مسأله 135- کسي که محرم شد به احرام عمره مفرده ، همه چيزهايي که در عمره تمتع گفته شد بر او حرام مي شود و بعد از تقصير يا تراشيدن سر ، همه چيز بر او حلال مي شود غير از لذت جنسي و بعد از طواف نسا و نماز آن که بايد بعد از تقصير يا تراشيدن سر بجا آورد، لذت جنسي نيز حلال مي گردد.

مسأله 136- کسي که با احرام عمره تمتع وارد مکه مکرمه شد در صورتي که نتواند اعمال حج را بجا آورد، حج او مبدل به عمره مفرده مي شود و اگر عمره تمتع را بجا نياورده است به قصد عمره مفرده بجا مي آورد.

مسأله 137- کسي که حج تمتع بر او واجب نيست و به نيت عمره مفرده محرم شد، اگر احرام او در ماههاي حج باشد (شوال، ذيقعده، ذيحجه) و تا ايام حج در مکه مکرمه بماند، مي تواند با همان عمره مفرده حج تمتع بجا آورد.

این موضوعات را نیز بررسی کنید:

نظر سایر مراجع

No image

حج افراد

No image

حج افراد

No image

حج افراد

No image

حج افراد

 
Powered by TayaCMS